Hírek

Javuló felnőttek, hibátlan juniorok a PVSE-nél

Kézilabda

2015. május 16.

A PVSE NB I/B-ben szereplő férfi kézilabdacsapatát októberben a nyolcadik helyen vette át a korábbi játékos, Kovács Gábor, az elmúlt hónapokban tapasztalt fejlődésnek köszönhetően a kézisek végül az ötödik helyen végeztek a bajnokságban.

Javuló felnőttek, hibátlan juniorok a PVSE-nél

- Jó volt látni, hogy a fiúk csapatként küzdöttek egymásért egészen az utolsó mérkőzés végéig, ráadásul a nehézkes kezdést követően a játékban is mindenki fejlődött. Nem tudom, és nem is érdekel, hogy az érkezésem előtt mi volt a csapatnál, de az biztos, hogy mindent, amit kértem, becsülettel betartottak és elvégeztek a srácok. Az nem titok, hogy a szezon közben megváltunk a harmadik számú kapustól, Osvald Damirtól, Milan Vujacsics pedig térdsérülése miatt abbahagyta a kézilabdázást. Az elmúlt hetekben két játékos nem éppen sportszerűen viselkedett, ezért megköszöntük Milos Vujovics és Bosko Marinkovics munkáját is – beszélt a játékoskeretben történt változásokról Kovács Gábor.

- Sosem leszek teljesen elégedett, hiszen mindig van fejlődési lehetőség, soha nem lehetünk hibátlanok, mindig lesz min dolgozni. Ha összehasonlítom az előttünk végzett gárdák anyagi lehetőségeit és játékoskeretét a mienkkel, az ötödik helyünk reális eredmény. Amit én elvállaltam, azt teljesíteni is tudtam. Van egy elképzelésem a pécsi férfi kézilabdáról, aki látta a meccseinket, pontosan tudja, milyen vonalat szeretnék követni. Felkértek a folytatásra, ha az elképzeléseim szerint építhetem a gárdát, akkor beszélhetünk a továbbiakról, szerintem van jövője a sportágnak ebben a városban.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a juniorok idei menetelése, a fiúk hibátlanul, pontveszteség nélkül végeztek a tabella élén. Kovács Gábor elsődleges céljának tekinti a fiatalok beépítését a felnőtt keretbe, ami az idei szezonban sikerült, a juniorok közül heten kaptak játéklehetőséget az NB I/B-ben.

- Nagyon büszke vagyok a fiúkra, tizennyolc összecsapásból tizennyolcszor győztesként távoztak a pályáról, ezzel a teljesítményükkel magabiztosan, a második helyezett Győrt tíz ponttal megelőzve nyerték meg a bajnokságot. Akaratteljes, jó közösség alakult ki az évek alatt, ahol nem az egyéni teljesítmények domináltak, hanem csapatként tudtak működni a különben jó képességű játékosok, szerencsére a mag jövőre is együtt marad. Már heten bemutatkozhattak a felnőtteknél, egyértelműen az a célunk, hogy minél több utánpótlás korosztályú sportolót építsünk be a felnőtt keretbe, így egyre több saját nevelésű, pécsi játékos szerepelhet az NB I/B-ben. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán