Hírek

Pünkösdkor nyit a 80 éves Hullám

Úszás

2015. május 18.

Az idén minden eddiginél korábban, május 23-án nyit a Hullámfürdő szabadtéri strandja.

Pünkösdkor nyit a 80 éves Hullám

Amelynek névadó hullámoztató-berendezése éppen most pünkösdkor ünnepli 80. születésnapját. A nyitónapon a TÜKE-kártyával érkezők a nosztalgikus 80 forintos áron válthatnak egész napos belépőt.    

A PSN Zrt. által üzemeltetett Hullám-strand a tavalyi teljes megújulás (külső medencék szerkezeti megerősítése és teljes burkolatcseréje, térkövezés, új zuhanyzók, parkrendezés…) után az idén hasonló kaliberű további újdonságokkal nem szolgálhat; a zöldterület szokásos rendbetétele, padok mázolása és a játszótér karbantartása mellett új elemként azonban két streetball-palánk kerül a park délnyugati szegletében lévő aszfaltos pályára.

A régióban legolcsóbb belépőárak az idén is (immár hosszú évek óta) változatlanok: most is váltható délutáni jegy (hétköznap 15.00-tól zárásig 600 Ft), a diákigazolványt felmutatók 820 forintért, a 14 év alattiak pedig (ugyancsak a strandszezonban) 560 forintért lubickolhatnak. Természetesen nyáron is élnek a TÜKE-kártyák nyújtotta kedvezmények (május 23-án szombaton tehát egységesen 80 forintos jeggyel!), és a fizetési lehetőségek sora legújabban MKB SZÉP-kártyával is bővült. Továbbra is ingyenes a wifi-használat.

A strand mellett természetesen nyáron is használható az 50 méteres verseny- és a beltéri tanmedence, illetve a többi kiegészítő szolgáltatás, soraiban a pár hete ugyancsak teljes egészében megújult szaunával. Június közepétől emellett több úszóiskola is várja különféle tanfolyamokra és úszónapközire a gyerekeket, és már most megkezdődött a korábban sikeres nyár-közepi Hullám-fesztivál újraszervezése is, várhatóan június 20-ai színes programokkal.

A Hullámfürdőről bővebb információ, árlista, nyitvatartási idők, programok: www.psnzrt.hu

 

Nyolcvan éve a tenger jegyében 

A területen Ráth utcai fürdő néven már az 1800-as évek végén, az ugyancsak környékbeli (és a Madarász-Szontágh-féle vasgyár által létesített) Vasfürdővel párhuzamosan működött fürdő, amelyet 1926-ban dr. Madarász László ügyvéd beruházása csinosított-bővített nagyjából a mai strand formájára. Érdekesség, hogy ekkor nemcsak az öltözőkabinokat, de magát a strand homokos területét is férfi – női oldalra osztották, a fürdőzést (az „érzékiség felszínre hozásának” kizárására) kizárólag teljes testet fedő fürdőruhában engedélyezték...

A Maléter-fürdő 1935 pünkösdjén avatta az ekkortól a strandnak is új nevet adó, szenzációszámba menő újdonságát, az országban harmadik (és a háromból mára egyedüliként fennmaradt!), 130 centis hullámaival a „tenger hangulatát” idéző hullámoztató-berendezését.

Az 50 méteres sportmedence fölé 1974-be került a sokaknak emlékezetes sátor, amelyet 1997-ben váltott a máig álló faszerkezetes épület.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek