Hírek

Nem mindennapi teljesítmény: 4 nap alatt 3 érem

Atlétika

2015. május 26.

A PSN Zrt. Sportiskola futója, Fodor Gyöngyi négy nap alatt háromszor állhatott a dobogóra.

Nem mindennapi teljesítmény: 4 nap alatt 3 érem

Május 23-án, szombaton rendezték az 1. Pécs-Orfű félmaratont, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola futói arany- és ezüstérmet szereztek. A férfiaknál Halász Ádám felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, a hölgyeknél Fodor Gyöngyi a második helyen ért célba.

3:29 perc/kilométeres tempóval nyerte a megyeszékhely és Baranya egyik legszebb üdülőfaluja, Orfű közötti félmaratont a PSN Zrt. Sportiskola futója, Halász Ádám. A pécsi fiú 1:13.11-es idővel ért célba az aszfaltozott kerékpárúton és az erdei terepeken haladó távon.

- Ugyan még csak az első hivatalos verseny volt Pécs és Orfű között, de nagyon jól sikerült a szervezés. A pálya nagyon tetszett, még a sáros és vizes részek is izgalmasra sikeredtek. Az emelkedő eléggé kifárasztott, de még szerencsére maradt annyi erőm, hogy nemcsak megtartani, hanem növelni is tudtam az előnyömet – mondta a győztes.

 

A hölgyeknél a PSN Zrt. Sportiskola atlétája, Fodor Gyöngyi négy nap alatt három versenyen állt rajthoz, a kitartása és felkészültsége eredményeként mindhárom megmérettetésen érmet akasztottak a nyakába.

- Most már jól vagyok, – válaszolta kérdésünkre kedden a sportoló – május 21-én, csütörtökön a Belügyminisztérium által szervezett terepfutó országos bajnokságon álltam rajthoz, szerencsére a tavalyihoz képest jóval könnyebb pályán futottunk, az előző évi terep már szinte sérülésveszélyes volt, így az idén módosítottak az útvonalon. Végig esett az eső, így a csúszós talaj megnehezítette a futást, de boldog vagyok, hogy harmadikként értem célba. A pénteki átmozgatást követően szombaton a Pécs-Orfű következett, amely igencsak megterhelte az izomzatomat. Meglepődtem, hogy ilyen jól ment a mozgás, emellett Tarnóczi Tamásnak is sokat köszönhetek, aki végig segített a verseny során, ezzel a dobogó második fokára állhattam fel. A vasárnapi Keszthelyi kilométereken a győztes váltó egyik tagjaként amolyan tartalékként ugrottam be, ugyanis az egyik váltótag lemondta a részvételt, így mondtam a csapattársaimnak, hogy az elmúlt napok versenyei miatt ne számítsanak tőlem kimagasló eredményre, de szerencsére a csapatszellem és a jó hangulat erőt adott és végül sikerült az élen végezni – foglalta össze a négy nap alatt begyűjtött három érem történetét a PSN Zrt. Sportiskola atlétája, Fodor Gyöngyi.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep