Hírek

Bentmaradó felnőttek, kupagyőztes fiatalok

Vízilabda

2015. június 12.

A pécsi felnőtt- és ifipólósok is örülhetnek a héten: utóbbiak a szövetség létszámemelésről szóló döntésével mégis bentmaradtak az OB I-ben, a fiatalok pedig elhódították korosztályuk Magyar Kupa-trófeáját.

Bentmaradó felnőttek, kupagyőztes fiatalok

A PVSK-Mecsek Füszért a medencében elért eredménye alapján kiesett volna az élvonalból, ám amint arról már beszámoltunk, a válogatott keret olimpiai és Eb-felkészülése miatt a Liga már korábban tervezte a jövő évi bajnokság részbeni átalakítását. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, elfogadva a Liga szakmai érveit végül úgy döntött, hogy az eddigi 14 helyett 16 csapattal indul ősszel az E.ON férfi OB I – így PVSK-Mecsek Füszért mégis a legmagasabb osztályban folytathatja szereplését.

A 16 együttes két nyolcas csoportban száll majd vízbe: a tavalyi bajnok Szolnokhoz és az ezüstérmes OSC-hez, mint az A- és B-csoport kiemeltjeihez sorsolják hozzá a 3-4., majd az 5-6. helyezetteket, és így tovább. A 8-8 csapat oda-vissza játszik egymással, ez 14 mérkőzést jelent. Ez után az A- és a B-csoport első négy-négy gárdája játszik egymással oda-visszavágót, majd e kör végén az első kettő vívhatja meg a bajnoki döntőt. Alattuk a harmadik a negyedikkel, az ötödik a hatodikkal vív meg, míg legalul a 15. a 16.-kal játszik két nyert meccsig, az itteni vesztes búcsúzik az OB I-től. Az előzetes egyeztetések szerint kilenc fordulót játszanak le december 9-ig, a Magyar Kupa döntője december 12-13-án lesz. A válogatott ezután kezdheti a felkészülést a januári, belgrádi Európa-bajnokságra.

Az OB I 16 csapata: Szolnok, OSC, Eger, FTC, Honvéd, Szeged, Kaposvár, Vasas, BVSC, Debrecen, Szentes, UVSE, KSI, PVSK, Miskolc, Tatabánya.

Lukács Gergely, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője természetesen nagyon örült a döntésnek, ám ahogy higgadtan fogalmazott, most nem ünnepelniük kell, hanem a máris megkezdendő munkával igazolni, hogy méltóak voltak rá. Első lépésben az új szakmai koncepció kidolgozásával, illetve a tárgyalóasztaloknál: utóbbi kapcsán jó hír, hogy a régi mag nagyja együtt maradt, már aláírta szerződését Baráth Ferenc, De Blasio Domenico, Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Horváth Zsombor, Krizsán András, Lajkó Márton, Szedmák Dávid és a nemrég igazolt Surányi László. Rajtuk kívül egy idén is hazánkban pólózó  külföldi játékossal szóban már egyezség született, és az ifik közül is csatlakozik a felnőtt csapathoz a tehetséges kapus, Borna Duvniak-Sztarcsevics valamint Toni Opacak.

 

Bajnokot verve nyertek kupát az ifik

 

Végig magabiztos játékot nyújtva hódította el a 19 évesek Magyar Kupájának számító Lemhényi-kupát a PSN Zrt. Sportiskola ifjúsági vízilabdacsapata, Kemény Kristóf tanítványai az elődöntőben a bajnoki címet megszerző UVSE-t is legyőzték.

- A bajnokság alapszakaszában sajnos becsúszott három-négy olyan vereség, amely egyetlen gólon múlt, így nem jutottunk a tervezett négy közé, csak hatodikak lettünk. Ám a csapatokat ismerve elmondhatom, hogy igen erős volt a mezőny, amelyből az UVSE ugyan kimagaslott, de nagyjából nyolc egyforma képességű gárda versengett a helyezésekért. Mivel ebben az összetételben utoljára küzdöttek egymásért a részben korosztályt váltó fiúk, a Lemhényi-kupa előtt megbeszéltük, hogy mindenki kiadja magából a maximumot, mert szerettük volna jó eredménnyel zárni az idényt – mondta az ifisták edzője, Kemény Kristóf.

A kupasorozatban összesen 22 csapat indult, a nyolc csoportgyőztes jutott a döntőbe, amelynek végén megfogadták a tréner szavait a pécsi pólósok, bebizonyították, hogy érdemesek arra, hogy felálljanak a dobogó legfelső fokára a korábbi olimpiai bajnokról, Lemhényi Dezsőről elnevezett tornán. 

- Nagyon boldogok vagyunk és büszke vagyok a fiúkra. Erős nyolcasból sikerült végül megszerezni az aranyérmet, amelyhez három könnyűnek nem nevezhető összecsapást kellett megnyernünk. Az elődöntőben korosztályunk bajnokával, az UVSE-vel találkoztunk, és szerintem a pécsi fiúk jobban akarták a győzelmet, ezért sikerült 10-6-ra győznünk. A döntő elején négy góllal megléptünk a BVSE elől, onnan pedig már nem rontottuk el, 14-4-re győztünk, és a kupagyőzelem tükrözi az egész éves munkánkat – foglalta össze a szezont Kemény Kristóf.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2021. június 20.

Elismerés a versenypályán kívülről

Atlétika 2021. június 20.

Hőségben állták a sarat az atléták

Vízilabda 2021. június 16.

Legjobb vidéki csapatként bronzérmes a PSN

Triatlon 2021. június 16.

Bicsák Bence is utazik a nyári olimpiára