Hírek

Egy hétvége alatt két érmet szereztek futóink

Atlétika

2015. július 1.

Június utolsó hétvégéjén Budapesten és Miskolcon álltak rajthoz a PSN Zrt. Sportiskola távfutói, a fiatal tehetségek több érmet is szereztek.

Egy hétvége alatt két érmet szereztek futóink

Június 27-én, szombaton az újonc és serdülő sportolók mérték össze gyorsaságukat a Budapest bajnokságon. A mindössze 12 éves Andricz Martin a Magyar Atlétikai Szövetség külön engedélyével indulhatott a fővárosi megmérettetésen a 13 évesek között, ahol a 15 rajthoz álló közül a nyolcadik helyen ért célba. Edzője, Fogarasi Sándor szerint szép jövő állhat a szorgalmas sportoló előtt. A 3000 méteres síkfutáson is szurkolhattak az érdeklődők pécsi fiúnak, a 15 éves Baranyai Artúr a bronzérmet szerezte meg.

Június 27-28-án, Miskolcon rendezték a junior és U23-as futók országos bajnokságát, amelyen Halász Ádám képviselte a PSN Zrt. Sportiskola színeit. A pécsi sportoló 3000 méteres akadályfutáson óriási egyéni csúccsal szerezte meg a harmadik helyet, majd másnap 5000 méteres síkfutáson az ötödik helyen ért célba.

- Nem készültem külön az akadályokra, ha síkon jó formában vagyok, akkor nem lehet gond. Pár edzés végén azért kipróbáltam a vizesárkokat, de nem is gondoltam rá, hogy egyéni csúcsot fogok futni. A minél jobb helyezés megszerzése volt a célom, belekezdtem az elején, olyan „lesz, ami lesz” alapon, az utolsó 800 méteren viszont utolért a békéscsabai fiú, nem volt már erőm visszaelőzni, majd a célban láttam, hogy az addigi legjobb időmhöz képest 12 másodperccel gyorsabban fejeztem be a távot. A másnapi 5000 méternek elég fáradtan vágtam neki, inkább taktikai futás volt, hiszen nagyon lassan kezdtünk, majd az utolsó pár körben váltott tempót a mezőny. Próbáltam tapadni a negyedik helyen futó újpesti versenyzőre, de éreztem, hogy benne van a lábamban az előző napi 3000 méter akadály, ezért leszakadtam, végül az ötödik helyen értem célba – foglalta össze Halász Ádám a kétnapos országos bajnokság tapasztalatait és élményeit.

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán