Hírek

Konkoly Zsófia hatodik lett a vb-n

Úszás

2015. július 17.

Idén az angliai Glasgow városa ad otthont a július 13.-19. között zajló paraúszó-világbajnokságnak, amelyen Pécs városát négy úszó képviseli.

Konkoly Zsófia hatodik lett a vb-n

Remekül mutatkozott be Konkoly Zsófia, a PSN Zrt. Sportiskola mindössze 13 éves tehetsége a nemzetközi porondon: a skóciai paraúszó-világbajnokságon két 6. helyet szerzett.

Négy pécsi sportoló állt rajtkőre Glasgowban, a PSN Zrt. Sportiskola színeiben Konkoly Zsófia és Meilinger Csaba, míg az ANK Úszóklubot Sors Tamás, a Pécs SUPSE-t pedig Baka Dorottya képviselte a paraúszók egyik legrangosabb megmérettetésén.

Konkoly Zsófia élete első világbajnokságán vett részt, a válogatott legfiatalabb tagját dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is megdicsérte, ígérete szerint a pécsi lány mindenféle támogatást megkap ahhoz, hogy elérhesse sportolói karrierje legjobb eredményeit.

- Nagyon izgultam, hiszen életem első világversenyén állhattam rajtkőre. Nem tudtam, hogy tudok-e javítani az időimen, de nagy örömömre sikerült egyéni csúcsokat úsznom, két hatodik helyet is begyűjtöttem. A városból nem sokat láttam, de amit igen, az nagyon tetszett. Továbbra is a megszokott program szerint edzek, eddig ez bevált – foglalta össze szerényen világbajnoki eredményeit Konkoly Zsófia.

A PSN Zrt. Sportiskola kiválósága 400 gyorson 6 másodpercet javított korábbi idején, erre a legbüszkébb, de 100 pillangón is 2 másodperccel jobbat úszott korábbi csúcsánál.

Edzője, Szamek Katalin nagyon büszke tanítványára, aki szerint Zsófinak esélye lehet elindulni a jövő évi Európa-bajnokságon is.

- Minden szituációban példásan viselkedett, fejben és fizikálisan is kiemelkedőt nyújtott. A szövetségi kapitány szerint is a válogatott keretébe való Zsófi, nagy perspektívát látnak benne. Erős volt a mezőny, a döntőbe kerülésért is meg kellett harcolni, de szerencsére úgy alakult, hogy Zsófi két hatodik helyet is megszerzett. Nagyon büszkék vagyunk rá, 13 évesen a felnőttek között is megállta a helyét és javított egyéni csúcsain – mondta Szamek Katalin.

Szintén a PSN Zrt. Sportiskolát képviselte a világbajnokságon Meilinger Csaba, aki két 8. és egy 10. hellyel örvendeztette meg hazáját és a szakvezetést.

Az ANK Úszóklub kétszeres paralimpiai bajnokának, Sors Tamásnak vissza kellett lépnie a versenyzéstől, derékfájdalmai miatt egyetlen számban sem tudott elindulni.

 

A pécsiek eredményei a paraúszó-világbajnokságon:

Konkoly Zsófia (S9 kategória): 100 hát és 400 gyors: 6.; 100 pillangó: 9.; 200 vegyes: 10.; 50 gyors: 19.

Meilinger Csaba (S9): 100 pillangó és 50 gyors: 8.; 100 hát: 10.

Baka Dorottya (S7): 100 mell: 9.; 200 vegyes: 10.; 50 pillangó: 11.
KORÁBBAN ÍRTUK:


Sajnos az ANK Úszóklub kétszeres paralimpiai bajnoka, Sors Tamás derékfájdalma miatt egyetlen számban sem tud rajthoz állni a vb-n.

Baka Dorottya pénteken 50 méter pillangón versenyzett.

Konkoly Zsófia, a PSN Zrt. Sportiskola fiatal tehetsége 100 méter háton és 400 gyorson az előkelő hatodik helyet szerezte meg, 50 méter gyorson 10. lett.

Meilinger Csaba, a PSN Zrt. paralimpikonja 100 méter pillangón bejutott a döntőbe. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek