Hírek

Megmenti az önkormányzat a PMFC-t

Labdarúgás

2015. július 18.

Sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezsővel, így elhárult az akadály az elől, hogy Pécs megmentse a PMFC-t. A város nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant fordít arra, hogy megalapozza a csapat és az utánpótlás jövőjét.

Megmenti az önkormányzat a PMFC-t

PMFC: a vételárból a dolgozókat is kifizetik

A PMFC Sport Kft., az önkormányzat, illetve a PSN Zrt. vezetői által jegyzett hármas megállapodást követően készült hivatalos sajtközlemény (lásd előző hírünkben) kiadása után Vári Attila, a PMFC jogait ezúton megszerző PSN Zrt. vezérigazgatója a PMFC klubházába megtartott sajtótájékoztatón személyesen is tájékoztatta a média képviselőit az új helyzetről.
Az egyik legfontosabbnak ítélt kérdés, a város által Matyi Dezsőnek kifizetendő 300 millió forint felhasználása kapcsán elhangzott, hogy ennek jelentős részéből első körben ki kell fizetni a PMFC Sport Kft. valamennyi alkalmazottjával (a takarítónőktől a vezetőedzőig) és beszállítójával szemben immár április óta felhalmozott járandóságokat, vagyis az önkormányzat az így nehéz helyzetbe pécsi polgároknak, vállalkozóknak is segítséget nyújt.
Újságírói kérdésre Vári Attila megerősítette, hogy a klub alkalmazottaival, edzőivel, akár lejárt már munkaviszonyuk vagy megbízási szerződésük, akár még él a PMFC Sport Kft.-vel, a PSN Zrt. köt majd új megállapodást. Ugyanígy a felnőtt, illetve akadémista és ifijátékosokat is a PSN Zrt. igazolja majd le, illetve köt a kiszemeltekkel amatőrszerződéseket. Minderre július végi határidőt szabtak, a kontraktusokhoz ugyanis mindenkivel új megegyezésre lesz szükség.
Ugyane kérdéskör kapcsán kiderült, hogy mivel nem a régi gazdasági társaság megvásárlásáról, illetve jogutódkénti átvételéről van szó, a PMFC Sport Kft. esetleges további tartozásaiért, kötelezettségvállalásaiért a PSN Zrt. nem áll helyt, azokért kizárólag a kft. felel.
Szóba került természetesen a megyei I osztályban induló felnőttcsapat majdani edzőjének, az utánpótlásgárdák szakvezetőjének, illetve a teljes PMFC szakmai vezetőjének személye, erre Vári Attila ugyancsak azt válaszolta, hogy ma az elsődleges feladat a stratégiai kérdések eldöntése volt, mindezekre, illetve a további a személyi kérdésekre a következő két hét egyeztetései végén kapunk választ.


KORÁBBAN ÍRTUK:

Megmenti a PMFC-t a pécsi városvezetőség

Sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezsővel, így elhárult az akadály az elől, hogy Pécs megmentse a PMFC-t, ami ugyanakkor nem lesz könnyű feladat. A város nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant fordít arra, hogy megalapozza a csapat és az utánpótlás jövőjét.
Hosszas egyeztetést követően sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezsővel a PMFC-ről, az erről szóló szerződést pénteken írták alá a felek.
Az önkormányzat nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant tudott felajánlani Matyinak, ezért pedig a megállapodás értelmében Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, eszközt, pályákat és a futballstadiont (Újmecsekalja, kovácstelepi edzőpályák), valamint 50 évig Pécs rendelkezhet a Kinizsi-pályával is, amelynek felújítására több százmillió forintos TAO-s támogatás áll rendelkezésre. Mindezek mellett Pécsé lesz az összes olyan jog, amely a csapathoz köthető, mint például a név (PMFC), a mezek, a színek, licencek.
Ezzel a megállapodással tehát Pécs visszaszerezte a csapatot, az utánpótlásképzés és az akadémia jogát is.
Nehéz döntést kellett hozniuk a városvezetőknek, hiszen lényegében a nulláról kell újra felépíteni a PMFC-t, mivel most a megyei I. osztályban tud csak indulni a csapat, de hosszútávon ez szolgálja Pécs és a pécsi futball érdekeit is.
Dr. Páva Zsolt hangsúlyozta, a megállapodás lehetővé teszi, hogy tiszta, jogi és gazdálkodási szempontból is teljesen új, átlátható keretek között szervezzék újjá a pécsi profi futballt. A polgármester kijelentette, a legfontosabb szempont a tehetséges pécsi fiatalok, vagyis az utánpótlás további nevelése és fennmaradása volt, de emellett bízik abban is, hogy magánbefektető is lát fantáziát majd a PMFC-ben.
– Hosszú évek után most végre lehetőségünk lesz arra, hogy teljesen tiszta, rendezett, egyértelmű és átlátható helyzetet teremtsünk, ahol minden egyes fillérrel el lehet számolni és ahol minden forintnak helye van. A célunk világos: újra az élmezőnybe juttatni a pécsi futballt – közölte Páva Zsolt.
A polgármester a Vári Attila olimpiai bajnok vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t bízta meg a működéssel és fenntartással kapcsolatos feladatokkal.

Pécs, 2015. 07. 17.

Polgármesteri Kabinetiroda

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán