Hírek

Csonka Zsófia: Eb-arany és olimpiai kvóta

Lövészet

2015. július 23.

Aranyérmet nyert, ezzel indulási jogot szerzett a jövő évi olimpiára Csonka Zsófia (PSN Zrt. Sportiskola) a női sportpisztolyosok között a maribori sportlövő Európa-bajnokságon.

Csonka Zsófia: Eb-arany és olimpiai kvóta

A PSN Zrt. Sportiskola olimpikon sportlövője hetedikként jutott a nyolcas döntőbe a 30+30 lövéses alapversenyben, ahol rajta kívül csak a grúz Nino Salukvadze és a német Monika Karsch nem rendelkezett ötkarikás kvótával. Mivel hármuk közül ketten juthattak indulási joghoz, a két rivális közül elég volt az egyiket megelőznie, hogy megváltsa repülőjegyét Rio de Janeiróba.
A döntőben a 25 lövéses rangsoroló szakasz után hármas holtverseny alakult ki az élen, de Salukvadze és Karsch nem volt a legjobbak között, így a kvóta biztossá vált. A szétlövésben Csonka célzott a legpontosabban, ezért a végén az aranyért lőhetett a fehérorosz Viktorija Csajkával, akit 8-6-ra győzött le.
A sportlövőknél a pécsi Csonka Zsófiáé a negyedik magyar kvóta Rióra. Korábban ugyanebben a számban Tobai-Sike Renáta, valamint légpuskában Sidi Péter, illetve szerdán a kisöbű szabadpuska fekvő versenyszámban Szabián Norbert harcolt ki a részvételi jogot.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában