Hírek

Kenderesi betegség miatt nem utazhat a vb-re

Úszás

2015. július 24.

Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. Sportiskola kiválósága betegsége miatt nem indulhat a kazanyi vizes világbajnokságon - tudatta Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya pénteken az MTI-vel.

Kenderesi betegség miatt nem utazhat a vb-re

A szakvezető beszámolója szerint a 19 esztendős versenyzőnél a sportkórházi vérvizsgálatok mononukleózist állapítottak meg, ami annyit jelent, hogy három hónapig vízbe sem mehet, és fizikailag nem terhelhető. Kenderesit még szerdán vizsgálták – fáradékonyságra panaszkodott, nem bírta olyan jól az edzések végét -, akkor már nem mehetett vízbe, és a csütörtöki edzést is ki kellett hagynia.
- Nincs nagy baj, szeretnék már hétfőn vízben lenni az elutazás előtt - mondta Kenderesi az Indexnek még csütörtökön.
Az orvosi döntés miatt 16 fősre csökkent a magyar úszócsapt, amelybe senki sem hívható be Kenderesi helyére, mivel a nevezési határidő már múlt szombat éjfélkor lejárt.
A balszerencsés versenyző nagy reményekkel készült az oroszországi vb-re, miután június végén, a győri országos bajnokságon fantasztikus idővel, a pályafutása eddigi legjobbját jelentő 1:54.79 perccel győzött 200 méter pillangón.
Kenderesi itthon jobb volt Cseh Lászlónál és Biczó Bencénél is. Eredményével a tavaly ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerző pécsi versenyző a második helyre ugrott az idei felnőtt-világranglistán.
Az utolsó ötvenen Győrben 28,64-et úszott, ami kimagasló. Érzékeltetésül: amikor Phelps világrekordot ért el, nem tudott 29 alá kerülni, és ugyanez igaz a Londonban győztes dél-afrikai Chad Le Closra. Erre a hajrára akarta felépíteni a versenyét a vb-n.
Kenderesi kiesésével ebben a számban csak Cseh képviseli Magyarországot Kazanyban, az augusztusi vb-n.
Tari Imre, a versenyző edzője azt nyilatkozta, az tartja a lelket mindkettőjükben, hogy a betegség nincs hatással a riói olimpiai felkészülésre.
A betegséggel korábban megküzdött már Hosszú Katinka és Gyarmati Andrea is.

(Forrás: facebook, Index/MTI, psnzrt)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek