Hírek

Egymást segítve az Ironman céljáig

Triatlon

2015. július 30.

Az Antal testvérek a munkában és a sportban is kiállnak egymás mellett

Egymást segítve az Ironman céljáig

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. amellett, hogy hétről hétre rengeteg kiváló Olimpián, Universiadén, Gymnasiadén, Európa- és világbajnokságon rajthoz álló sportolójára büszke, még az irodai dolgozók között is sok nagyszerű sportember található.

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnokát, Vári Attilát, mint ahogy a korábbi Európa-bajnok sportiskola-vezető, Réfi Eszter is sokak számára ismerős, de a két pécsi kosárlegenda, Sztojkovics Éva és Németh Károly is a PSN Zrt. rendezvényeinek, programjainak aktív szervezője és résztvevője.

A gazdasági csoportban dolgozó Antal testvérek azonban nem profi sportolóként, hanem amatőrként értek el kimagasló eredményeket, Antal Zoltán, a PSN Zrt. gazdasági igazgatója tavaly a dupla Ironman távját (7,6 km úszás, 360 km kerékpározás, 84 km futás) teljesítette, a Világkupa 13. helyén végzett, szombat óta pedig már az öccse, dr. Antal Dániel is elmondhatja magáról, hogy célba ért a nagyatádi Ironmanen (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás).

- Nagyon vártam már, hogy végre versenyezhessek, hiszen közel egy éve folyamatosan erre az egy napra készültem. Az Ironman napja a triatlon ünnepe volt, minden percét élveztem. Felemelő élmény volt, mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer nézze meg a rajtot, a célbaérkezést, és egyáltalán az egész Vasember versenyt. Hosszú volt, persze, de ezt tudtuk előre. Nekem a futás volt a legnehezebb része, attól is tartottam legjobban a rajt előtt, szerencsére a bicikli jobban sikerült, mint vártam, végig egyenletes tempót tudtam menni és a lábaim sem fáradtak el, nem görcsöltem, így a futásra maradt a lényegi kérdés. Azért az már nemcsak a lábnak, hanem a fejnek is nagyon nehéz, de örülök, hiszen sokkal jobban bírtam, mint amire gondoltam. Az egész nap alatt csak két kisebb holtpontom volt, azokból pedig sikerült hamar kilábalnom. Azt gondolom, hogy a futás az a rész, ahol az Ironman kezdődik. Sikerült megtalálnom azt a tempót, amit bírtam a végéig, így a félelmeim nem igazolódtak be. Nagyon élveztem a versenyt, életem egyik legfantasztikusabb élménye volt, amikor beérkeztem a célba – foglalta össze az első Ironman versenyének eseményeit a PSN Zrt. TAO-ügyintézője, dr. Antal Dániel.

Antal Zoltán már kétszer ért célba Ironman versenyen, tavaly pedig a táv dupláját is teljesítette, ráadásul 2013-ban a két öccsével váltóban is rajthoz állt.

- Számomra a triatlon versenyeken a legnagyobb élmény a testvér-váltó volt, Antal Iron Brothers néven 13 óra 7 perc alatt értünk célba. Idén az öcsém mellett voltam az első Ironman versenyén végig, nagyobb katarzis volt őt a célban látni, mint a sajátjaim, talán a dupla finisével hasonlítható össze. A verseny nagyobb stressz volt, mintha én triatlonoztam volna: kiszolgáltatott helyzetben voltam, ugyanakkor végig ébernek kell lenni, mert egy óra „semmittevés” (körpályán teljesítik a versenyzők a kerékpár és a futás távját, a segítők pedig a körnek csak egy pontján érintkezhetnek velük) után kell a fáradt sportoló minden kívánságát teljesíteni. Ráadásul ilyenkor nyűgös, türelmetlen mindenki, így a kísérő szerepe sem egyszerű. Szerencsére a testvérem, Danika hozzáállása, szemlélete a mi dolgunkat is megkönnyítette – beszélt a segítőként megélt élményeiről a PSN Zrt. gazdasági igazgatója.

Gratulálunk az Antal testvéreknek az eddigi eredményeikhez, kitartást és sok sikert kívánunk a további megmérettetésekhez! 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben

Úszás 2020. július 27.

Válogatott úszóink sikerei a fővárosból