Hírek

A PMFC két körrel később rajtol

Labdarúgás

2015. augusztus 4.

Elkészült a bajnoki menetrend.

A PMFC két körrel később rajtol

Véglegesedett a PMFC megye I-es csapatának bajnoki sorsolása, a szövegre kattintva letölthetőek a mérkőzések időpontjai.


KORÁBBAN ÍRTUK:


– A város vezetői július 27-én állapodtak meg Matyi Dezső klubtulajdonossal, hogy Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, az eszközöket, a pályákat, a futballstadiont és az együtteshez köthető jogokat is. Mindezeket a jövőben az önkormányzat tulajdonában álló PSN Zrt. üzemelteti majd, beleértve a korábbi dolgozók, illetve edzői stáb foglalkoztatását is. Mindezekre formailag és hivatalosan a PMFC Sport kft. soros taggyűlése után, augusztus 14-e után kerülhet majd sor – vázolta röviden a piros-fekete klub körüli helyzetet a keddi sajtótájékoztatón Vári Attila vezérigazgató. Hangsúlyozva, hogy bár a csapat az idén csak a megyei I. osztályban indulhat, a megállapodás lehetővé teszi, hogy jogi és gazdálkodási szempontból is új, tiszta és átlátható keretek között szervezzék újjá a pécsi profi futballt. A kétszáznál több fiatalt soraiban tudó utánpótlással pedig minden korosztályban a biztos és magas szintű működés, illetve a későbbiekben a kiemelt akadémiai minősítés megszerzése a feladat.

– A szakmai cél nem is lehet más, mint megnyerni a megyei első osztályt, majd a lehető legrövidebb időn belül visszakerülni az élvonalba – vette át a szót az új vezetőedző, Márton Gábor. – Kimondani is rossz, hogy megyei első osztály, mert ilyen mélyen még sohasem volt a pécsi futball – fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, reális esélyt arra lát, hogy öt, szerencsésebb esetben talán három év múlva szerepelhessenek újra az NB I-ben.

A szakember bejelentette, hogy a bajnokságnak húsztagú kerettel, heti öt edzéssel, az NB I-re jellemző szakmai munkával és szemlélettel készülnek. – Bár alig egy hét állt rendelkezésre a kiválasztásukra, a csapat végül összeállt, a játékosok fiatalok és jó erőben fognak pályára lépni a mérkőzéseken. Aki ismer engem és stábomat, tudja, ebben az osztályban is ugyanolyan minőségi munkát végzünk majd, mint az NB I-ben tennénk. A PMFC heti öt edzést tart majd, ezzel mindenképpen előnyben leszünk riválisainkkal szemben.

A csapat doyenje, a korábban Újmecsekalján, illetve a Fradiban az NB I-et is megjáró kapus, Sólyom Csaba ezzel maximálisan egyetértett, bár megemlítette, biztosan lesznek majd nehezebb periódusok, így nem biztos, hogy minden meccset megnyernek majd.

Az együttes további programjával, illetve a bajnoksággal kapcsolatban Győri János, a PMFC Sport Kft. korábbi ügyvezetője, mostantól a PSN Zrt.-n belül a labdarúgószakág-vezetője kiemelte: az első két fordulót az MLSZ engedélyével elhalasztják, így augusztus 29-én kezdenek, a rajtra a Szigetvár érkezik Újmecsekaljára. A kezdési időpontokban igyekeznek az ebben az osztályban megszokottakhoz igazodni, de elképzelhető, hogy egy-két kiemelt meccset villanyfény mellett rendeznek. Gondolkodnak bérletárusításon, és még dolgoznak a jegyárakon is, ezeket azonban annak szellemében határozzák majd meg, hogy minél több szurkoló biztassa majd a csapatot a lelátókon.

 

A PMFC edzői stábja:

Vezetőedző: Márton Gábor

Pályaedző: Takács Lajos

Erőnléti edző: Kárpáti Péter

Kapusedző: Volcsányi Csaba

 

A megye I-es játékoskeret:

(zárójelben előző klubjuk, vastagon szedve a kölcsönszerződéssel érkezők)

Kapusok: Ipacs Péter (PMFC), Sólyom Csaba (Kozármisleny).

Mezőnyjátékosok: Erdős Sándor, Schmidt Zsolt, Szabó Péter (mindhárom Kozármisleny), Erőss Csaba (Ausztria), Fekete Marcell (MTK), Hadobás Gergő, Kónya Dávid (mindkettő PEAC), Hleba Tamás, Horvát Gábor, Horváth Vince, Takács Ákos, Valkovics Dávid (mind PMFC), Horváth Gergő, Kiss Patrik (mindkettő Komló), Kónya Kornél, Turi Tamás (mindkettő Szentlőrinc), Krapecz Balázs, Szentes Krisztián (mindkettő Szászvár).

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán