Hírek

Két pécsi játékosa is volt a győztes válogatottnak

Vízilabda

2015. augusztus 4.

Vasárnap délelőtt Szerbiával játszotta a döntőt a magyar U18-as vízilabda válogatott a IV. Savaria-kupán, a PSN Zrt. Sportiskola fiataljait, Csaba Mártont és Lajkó Mártont is a soraiban tudó nemzeti csapat büntetőkkel nyerte meg a kupát.

Két pécsi játékosa is volt a győztes válogatottnak

Horkai György szövetségi kapitány értékelése a tornáról:

- A megszokott magas színvonalon rendezték a tornát, tökéletes volt a szervezés, emellé tökéletes idő idő társult. Ami nagyon kellemes meglepetésnek bizonyult, hogy népes közönség látogatott ki a meccseinkre. Voltak szép dolgok, jól játszottak a fiúk, a szerbek ellen különösen nagy csatát vívtunk. Győzni mindig jó, az ötméteresekkel, izgalmas csatában kivívott sikernek is nagyon örültünk. Mint említettem, mindhárom összecsapáson elégedett voltam a játékosokkal – persze akadtak hibák is, amelyeket a jövőben ki kell javítanunk. Az azért látszik, hogy még nincs teljesen összeszokva a gárda.

 

A PSN Zrt. Sportiskola kiválósága, Csaba Márton is elégedett volt a nemzeti csapat teljesítményével

- Nagyon jó volt a torna, nagy élmény volt számomra, hiszen minden meccsünkön teltház volt, így a hangulat is remekre sikeredett. Kiválóan éreztem magam, szerencsére sok játéklehetőséget kaptam az edzőktől. Remélem, meg is tudtam hálálni a bizalmat. Úgy érzem, hogy nem ment rosszul a játék, több gólt is lőttem a három meccs alatt, persze a válogatottban más szerep hárul rám, mint Pécsett, de szerintem képes vagyok beilleszkedni. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó korosztály, amely komoly eredményeket érhet el, de nem könnyű feladat a sok egyéniségből igazi csapatot kovácsolni. Bízom benne, hogy a továbbiakban is szerephez juthatok a válogatottban, minden nap ezért dolgozom – mondta a fiatal tehetség, aki előtt szép jövő állhat edzői szerint.

A IV. Savaria Kupa végeredménye:

1. Magyarország 5 pont
2. Szerbia 5 pont
3. Horvátország 2 pont
4. Olaszország 0 pont

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek