Hírek

Mindent megtesznek a győzelemért

Kézilabda

2015. szeptember 8.

Július 27-én megkezdte a felkészülést a PVSE férfi kézilabdacsapata is, Kovács Gábor vezetőedző szerint az már látszik, hogy összetartó gárda fog kifutni a pécsi Sportcsarnok parkettájára szeptember 13-án, a Székesfehérvár elleni első bajnokin.

Mindent megtesznek a győzelemért

Nyolchetes felkészülési programot állított össze az NB I B-ben induló PVSE trénere, Kovács Gábor, a kézilabdázók az első öt hétben napi két edzéssel indítanak, reggel egy-egy óra futással és konditermi erősítéssel kezdenek, délután pedig labdás foglalkozással javítják a technikát és a taktikát.
- Eléggé kicserélődött a játékoskeret, Damir Osvald, Milos Vujovics, Mirko Vujovics, Bosko Marinkovics, Milan Vujacsics távozott a csapattól, Liptai János közös megegyezéssel nem folytatja nálunk a játékot, Zaklajda József kölcsönben másik együttesnél játszik, Werner Richárd pedig abbahagyta a kézilabdázást. A kapuban a két rutinos játékos, Szente Gábor és Jandó Róbert mellett a junioroktól felkerülő Gubicza Istvánra számítok, a Veszprém U23-as gárdájából Pécsre igazolt a siklósi születésű Sztárai Péter, a Csurgó U23-ból pedig Császár István, Géczi Áron és Kozics Attila érkezett hozzánk. Az egyetlen külföldi kézilabdázónk átlövő poszton fog játszani, a rutinos játékosokat nyolc junior korosztályú fiatal egészíti ki. Azt gondolom, hogy lendületben és dinamikában lehet és kell dominálnunk a szezon során, korunknál fogva és adottságainkat tekintve is ezekkel a tulajdonságokkal lehet meccseket nyerni.  Bízom benne, hogy a fiatalok élnek a lehetőséggel és jó játékkal hívják fel magukra a figyelmet. Már több edzőmeccset is játszottunk, amelyeken egyre jobban összeszoktak a fiúk, fontos, hogy ezeken az összecsapásokon gyakoroljuk a taktikai dolgokat, hogy a bajnokságra már minden gördülékenyen menjen. Látszik a rengeteg munka a játékosokon, hétről hétre fejlődnek, most már csak a finomhangolás és a játék gyorsítása van hátra. Összetartó és jó szellemű keret alakult ki, még egy kézilabdától és izzadságtól mentes csapat-összekovácsoló program vár ránk, aztán kezdődik is a bajnokság – mondta a vezetőedző.
Kovács Gábor nem szerette volna megjósolni, hányadik helyen végez gárdája a bajnokság végén, hiszen nagyon sokat változott a mezőny is, nem lehet megmondani, melyik klub milyen erőt képvisel, de a Ferencváros női csapata edzőjének szavaival élve úgy fogalmazott, hogy a pécsi fiúk mindent megtesznek majd a pályán a győzelemért, ezért lesznek szerethetők.

Tasi Tímea

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep