Hírek

Mindent megtesznek a győzelemért

Kézilabda

2015. szeptember 8.

Július 27-én megkezdte a felkészülést a PVSE férfi kézilabdacsapata is, Kovács Gábor vezetőedző szerint az már látszik, hogy összetartó gárda fog kifutni a pécsi Sportcsarnok parkettájára szeptember 13-án, a Székesfehérvár elleni első bajnokin.

Mindent megtesznek a győzelemért

Nyolchetes felkészülési programot állított össze az NB I B-ben induló PVSE trénere, Kovács Gábor, a kézilabdázók az első öt hétben napi két edzéssel indítanak, reggel egy-egy óra futással és konditermi erősítéssel kezdenek, délután pedig labdás foglalkozással javítják a technikát és a taktikát.
- Eléggé kicserélődött a játékoskeret, Damir Osvald, Milos Vujovics, Mirko Vujovics, Bosko Marinkovics, Milan Vujacsics távozott a csapattól, Liptai János közös megegyezéssel nem folytatja nálunk a játékot, Zaklajda József kölcsönben másik együttesnél játszik, Werner Richárd pedig abbahagyta a kézilabdázást. A kapuban a két rutinos játékos, Szente Gábor és Jandó Róbert mellett a junioroktól felkerülő Gubicza Istvánra számítok, a Veszprém U23-as gárdájából Pécsre igazolt a siklósi születésű Sztárai Péter, a Csurgó U23-ból pedig Császár István, Géczi Áron és Kozics Attila érkezett hozzánk. Az egyetlen külföldi kézilabdázónk átlövő poszton fog játszani, a rutinos játékosokat nyolc junior korosztályú fiatal egészíti ki. Azt gondolom, hogy lendületben és dinamikában lehet és kell dominálnunk a szezon során, korunknál fogva és adottságainkat tekintve is ezekkel a tulajdonságokkal lehet meccseket nyerni.  Bízom benne, hogy a fiatalok élnek a lehetőséggel és jó játékkal hívják fel magukra a figyelmet. Már több edzőmeccset is játszottunk, amelyeken egyre jobban összeszoktak a fiúk, fontos, hogy ezeken az összecsapásokon gyakoroljuk a taktikai dolgokat, hogy a bajnokságra már minden gördülékenyen menjen. Látszik a rengeteg munka a játékosokon, hétről hétre fejlődnek, most már csak a finomhangolás és a játék gyorsítása van hátra. Összetartó és jó szellemű keret alakult ki, még egy kézilabdától és izzadságtól mentes csapat-összekovácsoló program vár ránk, aztán kezdődik is a bajnokság – mondta a vezetőedző.
Kovács Gábor nem szerette volna megjósolni, hányadik helyen végez gárdája a bajnokság végén, hiszen nagyon sokat változott a mezőny is, nem lehet megmondani, melyik klub milyen erőt képvisel, de a Ferencváros női csapata edzőjének szavaival élve úgy fogalmazott, hogy a pécsi fiúk mindent megtesznek majd a pályán a győzelemért, ezért lesznek szerethetők.

Tasi Tímea

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. november 22.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2020. november 16.

Jászó Ádám országos bajnok