Hírek

Bicsák Bencét a kudarcok is motiválják

Triatlon

2015. október 1.

Mozgalmas nyáron vannak túl a PSN Zrt. Sportiskolához az év elején csatlakozott triatlonosok, többek között Azerbajdzsánban, Észtországban, Szlovákiában, Svájcban, Spanyolországban, Törökországban és Magyarországon is számos versenyen álltak rajthoz.

Bicsák Bencét a kudarcok is motiválják

A szakosztály egyik legnagyobb tehetségével, Bicsák Bencével beszélgettünk a sportág szépségeiről, az elért eredményeiről és a terveiről.

 

Bicsák Bence ugyan még csak 20 éves, így első versenyévét tölti az U23-as és felnőtt korosztályban, de a válogatott kiemelt tagjaként nagy figyelemmel kísérik a pályafutását és fejlődését.

- Nyolcéves koromban kezdtem el úszni, de nem volt nagy sikerélményem a sportágban, mindig én voltam a legkisebb a mezőnyben. Tizenkét éves voltam, amikor a szüleim elvittek az első futóversenyemre, ahol nagyon élveztem a légkört és még jól is szerepeltem, így pár héttel később a Zalaegerszegi Triatlon Klub elnöke felkért, hogy induljak el egy helyi aquatlon (úszás és futás – A szerk.) megmérettetésen, amelyet végül meg is nyertem, így szinte egyenes út vezetett a triatlonhoz – kezdte Bicsák Bence. Hozzátéve, hamar kiderült, hogy a futás a legerősebb száma, 2013-ban egyéniben is bemutatkozott a nemzetközi porondon, a junior Európa-bajnokságon 10. helyet szerzett, majd hatalmas küzdelem árán megnyerte a felnőtt országos bajnokságot is. 2014-ben a junior Eb-n már 5., a világbajnokságon pedig 12. lett, kétszer nyert junior Európa Kupa-versenyt, majd első magyar fiúként az európai ranglista élén végzett.

- Az előző klubom szétválása után nehéz helyzetbe kerültem, majd mivel felvettek a PTE-re, Pécsre költöztem. A PSN Zrt. Sportiskola triatlon szakosztályának megalakulásával szerencsére helyrejött minden, jó körülmények között készülhettem a nyárra, amikor rengeteg versenyem volt. Kijutottam a bakui Európa Játékokra, egy héttel később az országos bajnokságon megnyertem az U23-as viadalt, a felnőttek között pedig második lettem. Az évszak végén ráadásul két versenyen is remekül szerepeltem, Spanyolországban az U23-as Európa-bajnokságon tizedik helyet szereztem egy nagyon erős mezőnyben, majd egy törökországi Európa Kupán hetedik lettem, amelyet egy héttel korábban egy tiszaújvárosi kudarc előzött meg, ahol a Világkupán nem jutottam döntőbe. Ebből a negatív élményből nagyon sokat tanultam, és rengeteg erőt adott ahhoz, hogy Törökországban jól helyt álljak – fogalmazott a tehetséges triatlonos, akinek még bőven van ideje ahhoz, hogy az U23-as korosztályban kimagasló eredményeket érjen el.

Bicsák Bence nem titkoltan a 2020-as olimpiára készül, addig rengeteg munka vár rá, de nem kesereg, hiszen rajong a sportágért, amelyet a napi 5-6 óra edzés is jól mutat. Arra a kérdésre, hogy mi motiválja mégis egy kimerítő edzésnap után, egy elszánt sportolóhoz jellemző választ adott:

- Élvezem a tréningeket, szeretek sokat dolgozni és elégedetten lefeküdni a nap végén, tudva, hogy elvégeztem azt a munkát, amellyel folyamatosan fejlődök. Teljesen természetesen ez azzal jár, hogy mindig fáradt vagyok, de hozzá lehet szokni.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben