Hírek

Misina-csúcstámadás - EREDMÉNYEK, VIDEÓK

Atlétika

2015. október 4.

Nagy sikerrel - és a Misina Csúcsfutáson magyar győzelemmel - zárult a vasárnapi verseny. Itt olvasható minden kategórai dobogósainak neve, illetve megtekinthetőek a versenyen készült videók

Misina-csúcstámadás - EREDMÉNYEK, VIDEÓK

2. Misina-csúcstámadás, a kategóriánkénti eredmények

Hauni-törpe futás
lány:

 1. Tóth Emese
 2. Nagy Lujza
 3. Szűcs Dominika

 fiú: 

 1. Harcos Viktor
 2. Koczkás Árpád
 3. Pólics Bence

 
Hauni-családi futás

 1. Posgai család
 2. Kelemen család
 3. Kasper család

  

Hauni-Tüke-futás

férfi 

 1. Magyar Huba
 2. Halász Ádám
 3. Éder Patrik

 1. Sebestyén-Bátai Réka
 2. Papp Matilda
 3. Hakszer Erika

 A Misina-csúcstámadás eredményei a szövegre kattintva elérhetőek.

2. Misina-csúcstámadás, kerékpár

női:

 1. Al Saidi Leila 47.18
 2. Mester Dóra 49.42
 3. Dr. Szentpéteri Diána 52.55

Legjobb pécsi nő (a dobogósokon kívül): Szabó Adrienn

férfi: 

 1. Vörös Vince 40.52
 2. Somogyi Gergely 42.29
 3. Horváth Zoltán 43.43

Legjobb pécsi férfi (a dobogósokon kívül): Medve Tamás

Legjobb PTE-s férfi kerékpáros: Csaba Gergely

 
2.Misina-csúcstámadás, futás

női: 

 1. Kácser Zita 1:14.09
 2. Szabó Tünde 1.18.08
 3. Sárszegi Noémi 1.23.15

Legjobb pécsi futó nő (a dobogósokon kívül): Kovács Filoména

Legjobb PTE-s női futó: Kodzsagogov Zsaklin

férfi:

 1. Nagy Tamás 1:05.08
 2. Henry Kemboi 1:05.59
 3. Gregor László 1:06.06

 Legjobb pécsi férfi futó: Halász Ádám

 Legjobb PTE-s férfi futó: Péley Domokos András
VIDEÓK

A verseny élő közvetítésének rögzített videói megtekinthetőek az alábbi linkeken:Hauni-törpe-futás és Hauni-családi futás: https://www.youtube.com/watch?v=cxWhHNe5S1c 

Hauni-Tüke-futás: https://www.youtube.com/watch?v=KW2Nhnu2ybU

Misina-csúcstámadás, kerékpár:https://www.youtube.com/watch?v=4f2K8Lzin54

Misina-csúcstámadás, futás: https://www.youtube.com/watch?v=TDtbmW_eS9M

NEVEZÉS:


http://www.psnzrt.hu/misina-csucstamadas


NYILATKOZATOK:


Szülői beleegyező nyilatkozat

Nyilatkozat megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpárról

A 2.Misina-csúcstámadáson öt versenyszámban várják a rajtvonalnál a sportolókat. A legkisebbek a Hauni-törpe futás 1,4 kilométerén próbálhatják ki magukat, a családokra 1,8 kilométer vár, a nagyobbak nevezhetnek a Hauni-Tüke távra, amely 4 kilométer, a profikra pedig nagy kihívás vár, a Széchenyi térről kell felfutniuk vagy tekerniük a Tv-toronyba egy embert próbáló útvonalon.


ÚTVONAL:

Tedd próbára magad! - Irány a Misina! 

http://www.psnzrt.hu/videok/2015-09-10-atletika-2-misina-csucstamadas-utvonal 

A Misina-csúcstámadás futó- és kerékpárversenyen a chipekért 1000 forint kauciót kell fizetni a rajtszám átvételekor, amelyet a sportoló a verseny végén, a chip sértetlen visszaszolgáltatásakor visszakap a versenyközpontbanForgalomkorlátozások, útlezárások

2015. október 04-én 10.30 óra és 11.30 óra közötti időben: 

Pécsett a Széchenyi tér – Janus Pannonius utca – Szent István tér – Sétatéri fasor – Káptalan utca – Szepessy Ignác utca - Széchenyi tér útvonalon az utcák menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávját a járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan. 

2015. október 04-én 11.30 óra és 12.15 óra közötti időben: 

Pécsett a Széchenyi tér – Irgalmasok utcája – Alkotmány utca – Klimó György u. – Aradi vértanúk útja – Kálvária u. – Szentágothai sétány - Ágoston tér – Rákóczi út (a Felsőmalom utca és a Kossuth tér közötti szakaszon) – Kossuth tér útvonalon az utcák menetirány szerinti jobb oldali külső forgalmi sávját a járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan. 

Pécsett a Rákóczi út (Irgalmasok utcája kereszteződéstől a Kórház térig) – Dr. Majorossy Imre utca – Felsőmalom utcákat teljes szélességében a járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan.

2015. október 04-én 13.15 óra és 14.30 óra közötti időben: 

Pécsett a Széchenyi tér –Aradi Vértanúk útja – Kodály Z. utca – Jurisics M. utca – Angster J. utca útvonalon az utcák menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávját a járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan. 

Pécsett a Hunyadi János utca (teljes hosszában) – Radnics utca – Bárány utca – Tettye utca – Damjanich utca (a Radnics u. és a Jurisics u. közötti szakaszán) – Dömörkapui út – Demokrácia u. – Magaslati út – Kálvária u. (a Tettye utca és a Hunyadi u. közötti szakaszon) – Málics O. utca – Ángyán János u. (a Málics O. utcátó a Tv toronyig) az utcákat teljes szélességében a járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan.

2015. október 04-én 14.30 óra és 15.30 óra közötti időben: 

Pécsett a Széchenyi tér –Hunyadi J. u. - Aradi Vértanúk útja – Kodály Z. utca – Radnics u. – Damjanich u. - Jurisics M. utca – Angster J. utca  - Bárány utca – Demokrácia u. - Hunyadi J. u.– Magaslati u. – Málics O. u. – Tettye u. – Kálvária u. – Hunyadi J . u. – Széchenyi tér – Hunyadi J. u. – Málics O. - Ángyán János u. – Dömörkapui út – Dömörkapu – Dömörkapui út – Misinatető Tv torony útvonalon az utcák menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávját a járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan.

 

2. MISINA-CSÚCSTÁMADÁS
Nemzetközi kerékpáros és futóverseny


V E R S E N Y K I Í R Á S

A verseny rendezője:
Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
A verseny fővédnöke Dr. Páva Zsolt, Pécs MJV polgármestere
Időpont: 2015. október 4., vasárnap
Versenyközpont: Pécs, Széchenyi tér

I. Versenyszámok:

1., Hauni-törpe-futás

Útvonal: Széchenyi tér – Janus Pannonius utca – Sétatéri fasor – Káptalan utca – Szepessy Ignác utca – Széchenyi tér
Táv: 1,4 kilométer
Rajt: 10.30

2., Hauni-családi-futás

Útvonal:
Széchenyi tér – Janus Pannonius utca – Szent István tér – Sétatéri fasor – Káptalan utca – Szepessy Ignác utca – Széchenyi tér
Táv: 1,8 kilométer
Rajt: 10.30 

3., Hauni-Tüke-futás

Útvonal: Széchenyi tér – Irgalmasok utcája – Zsolnay szobor – Rákóczi út – Zsolnay szobor – Rákóczi út – Kórház tér – Alkotmány utca – Klimó György utca – Aradi Vértanúk útja – Alagút – Kálvária utca – Szentágothai János sétány – Ágoston tér – Majorossy Imre utca – Felsőmalom utca – Rákóczi út – Kossuth tér – Irgalmasok utcája – Széchenyi tér
Táv: 4 kilométer
Rajt: 11.30

4., Misina-csúcstámadás

Útvonal: Széchenyi tér – Hunyadi út – Aradi Vértanúk útja – Kodály Zoltán utca –Radnics utca – Damjanich utca – Jurisics Miklós út – Angster József út – Bárány út – Demokrácia utca – Hunyadi út – Magaslati út – Tettye utca – Kálvária utca – Hunyadi út – Széchenyi tér – Hunyadi út – Málics Ottó utca – Ángyán József utca – Dömörkapui út – Dömörkapu – Dömörkapui út – Misinatető TV torony
Táv: 17,6 kilométer
Rajt
Kerékpár: 13.15
Futás: 14.30


II. Nevezés:

A versenyen mindenki saját felelősségére indulhat, ha vállalja a versenykiírásban szereplő feltételeket, és betartja a versenybírók utasításait és a KRESZ általános szabályait. A 18. életévüket még be nem töltött résztvevőknek (1997. október 4. után születettek) a nevezéshez írásbeli szülői vagy gondviselői hozzájárulás szükséges, amelyet a rajtszámok átvételekor a versenyközpontban kell leadni. (A nyilatkozat letölthető a www.psnzrt.hu oldalról.)

A nevezési díj átutalása: OTP Bank 11731001-20691374 (elkülönített számla)

1., Hauni-törpe-futás

A versenyre a 12. életévüket még be nem töltött gyerekek nevezhetnek. (2003. október 4. után születettek.)  

2., Hauni-családi-futás

Olyan, legalább háromtagú családok jelentkezhetnek, amelyekben legalább az egyik családtag 2001. szeptember 5. után született.

3., Hauni-Tüke-futás

A versenyre korhatár nélkül bárki nevezhet.

4., Misina-csúcstámadás

Futóverseny:

A versenyre korhatár nélkül bárki nevezhet, de a táv hosszára és a fokozott terhelésre való tekintettel csak gyakorlott, napi edzésben levő futóknak ajánljuk.

Kerékpárverseny:

A versenyen bárki, bármilyen, saját erővel hajtott kerékpárral indulhat, a fejvédő használata kötelező, a helyszínen bérlési lehetőség nincs. A távon csak megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpárokkal lehet indulni, erről a versenyzőknek a rajt előtt nyilatkozniuk kell.  Ezt a szervezők ellenőrizhetik, és ha indokoltnak látják, megtilthatják az indulást. A versenyen a lassúbb versenyzők a gyorsabbak haladását szándékosan nem akadályozhatják.

Online előnevezés határideje: a www.psnzrt.hu oldalon keresztül lehet leadni a jelentkezéseket 2015. szeptember 28-án (hétfő) déli 12 óráig. Az előnevezés a nevezési díj átutalásával válik érvényessé.

A közleményben kérjük feltüntetni: a választott versenytávot (pl. Hauni-Tüke-futás; Misina-csúcstámadás, kerékpárverseny) és a versenyző nevét.  (A befizetés tényét igazoló dokumentumot – eredetit, vagy a banki átutalás bizonylatának kinyomtatott másolatát kérjük, mindenki hozza magával, és a rajtszám átvételekor mutassa be.)

Helyszínen nevezni 2015. október 4-én, 08:00 – 10:00 óráig a Versenyközpontban, a Nagy Lajos Gimnázium udvarán a Hauni-törpe-, a Hauni-családi-, illetve a Hauni-Tüke-futásra lehet. A Misina-csúcstámadásra 11:00 – 13.45 óráig lehet nevezni, illetve ekkor vehetik át az előnevezettek a rajtcsomagjaikat is. A nevezési díjat helyszíni nevezés esetén készpénzben kell befizetni.

Az előzetesen online nevezők rajtcsomagjukat (póló) és rajtszámukat is a fenti időpontban és helyszínen vehetik át.


III., Nevezési díj:

1., Hauni-törpe-futás

Online előnevezés esetén:  díjmentes
Helyszíni nevezés esetén:  500 forint/fő

2., Hauni-családi-futás

Online előnevezés esetén:  díjmentes
Helyszíni nevezés esetén:  500 forint/fő

3. Hauni-Tüke-futás
Online előnevezés esetén:  500 forint/fő
Helyszíni nevezés esetén:  1000 forint/fő


4., Misina-csúcstámadás - kerékpárverseny

Online előnevezés esetén:  3000 forint/fő
Helyszíni nevezés esetén:  5000 forint//fő

5., Misina-csúcstámadás – futóverseny

Online előnevezés esetén:  4000 forint/fő
Helyszíni nevezés esetén:  6000 forint//fő


IV. Értékelés, díjazás:

Minden résztvevő ajándék pólót kap (a Misina-csúcstámadás mezőnye a csúcstámadás logójával ellátottat, mindenki más a Hauni pólóját). Minden résztvevő rajtszáma alapján ajándéksorsoláson vesz részt. A Misina-csúcstámadás résztvevői egyedi befutóérmet kapnak.

A Hauni-törpe-, a Hauni-családi és Hauni-Tüke-futás
első három helyezettje érem- és tárgyjutalomban részesül.

A Misina-csúcstámadás győztesei és helyezettjei serleget kapnak, valamint pénzdíjat is átvehetnek az alábbiak szerint:


Misina-csúcstámadás – futóverseny:

I. helyezett (külön ffi és nő):  nettó 100-100 ezer Ft
II. helyezett (külön ffi és nő):  nettó 70-70 ezer Ft
III. helyezett (külön ffi és nő):  nettó 50-50 ezer Ft

Misina-csúcstámadás – kerékpárverseny:

I. helyezett (külön ffi és nő):  nettó 75-75 ezer Ft
II. helyezett (külön ffi és nő):  nettó 50-50 ezer Ft
III. helyezett (külön ffi és nő):  nettó 30-30 ezer Ft


V. Különdíjak:

A Misina-csúcstámadáson legjobb eredményt elérő pécsi versenyző (külön kerékpáros és futó, külön férfi és nő): nettó 50-50 ezer forint, a legjobb PTE versenyző nettó 30-30 ezer forint

Egy versenyző csak egy kategóriában lehet díjazott! 


VI. Szolgáltatások:

A verseny a történelmi belváros utcáin teljes lezárással, szalaggal, kordonnal kijelölt pályán zajlik, a Misina-csúcstámadás útvonalán félpályás szakaszos útlezárással, áteresztőpontokkal, rendőri és versenybírói felügyelettel. A verseny rendezője a versenyközpontban állandó orvosi felügyeletet biztosít a résztvevők számára. A versenyközpontban frissítő állomás lesz, ahol vízautomata áll rendelkezésre. A Misina-csúcstámadás útvonalán két frissítő állomás vár a sportolókra, ahol vizet, gyümölcsöt és szőlőcukrot vehetnek magukhoz a versenyzők. A verseny lebonyolítását segítő önkéntesek (kérésre) kulacsban is adnak fel vizet, ha a versenyző a saját rajtszámmal ellátott kulacsát a Versenyközpontban előzetesen leadja. Egyéni frissítő kihelyezésére külön asztalt biztosítunk.  A versenyközpontban mobil WC-k lesznek felállítva.

A verseny helyszínén és annak közvetlen környezetében bármilyen kereskedelmi és reklámtevékenység csak a rendező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. előzetes írásos engedélyével végezhető.


VII. Rajtidőpontok:

 

HAUNI-törpe-futás:  10:30

HAUNI-családi-futás:  10:30

HAUNI-Tüke-futás:  11:30

Eredményhirdetés, ajándéksorsolás: 12:30

Misina-csúcstámadás (kerékpár):  13:15

Misina-csúcstámadás (futás):  14:30

Eredményhirdetés, ajándéksorsolás:  16:00


A rendező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja. A rendező egyben fenntartja az útvonal-, program- és időpont-változtatás jogát is.

 

A verseny szakmai főrendezőjének elérhetősége:

Németh Károly
Tel: 20/497-0340
e-mail: nkpecs@gmail.com

Kapcsolódó videó
2015. szeptember 10. 2. Misina-csúcstámadás - útvonal
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában