Hírek

A PMFC tovább menetel a bajnoki cím felé

Labdarúgás

2015. október 19.

A Baranya megyei I. osztály 10. fordulójában a Márton Gábor vezette PMFC vendége az előző szezonban még a megye II-ben aranyérmet szerző Boda ÖSE gárdája volt.

A PMFC tovább menetel a bajnoki cím felé

A piros-feketéknek szombat délután nem okozott gondot Burzán Zoltán alakulatának legyőzése, 5-1-es diadalukkal továbbra is őrzik egypontos előnyüket a bajnokságban.

A pécsiek a Boda ellen nem vártak annyit a gólszerzéssel, mint egy héttel korábban Bogádon. A vendégek hálója már a 21. percben megrezdült, ekkor Takács volt eredményes egy távoli szabadrúgásból. Öt minutummal később Schmidt bal oldali beadása kötött ki a gólvonalon túl, némi vendégsegédlettel. A napsütéses első félidőben a kilátogató szurkolók további két pécsi gólnak is örvendhettek: a 31. percben Kiss, míg a 42. minutumban Hadobás növelte a PMFC góljainak számát.

A szünetben így négy gól volt a két együttes közti különbség, némi meglepetésre azonban a vizitálók találtak be először a második játékrészben. A 66. percben Rácz lépett meg középen, majd higgadtan a bal alsóba helyezett, 4-1. A vendégek azonban nem sokáig örülhettek a szépítésnek, a 79. percben ugyanis a csereként pályára lépő Szentes lőtte be a pécsiek ötödik gólját, beállítva ezzel az 5-1-es végeredményt. A Munkás újabb győzelmével maradt a tabella élén.

– Tudtuk, hogy az időjárás miatt nehezebb mérkőzés vár ránk – kezdte meccs utáni értékelését a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor. – Az idő nem kedvezett a játékunknak, de ez nem érződött az első félidőben. Nagyon jól futballoztunk, sok helyzetet teremtettünk, így teljesen megérdemelten vezettünk ilyen arányban is. A második játékrésszel kapcsolatban azonban van hiányérzetem. Úgy gondolom, a megbeszéltekkel ellentétben ellazáztuk a találkozó ezen részét. A kényszerű cserék miatt pedig kissé visszaesett a futballunk minősége. Ám összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Örülök, hogy nyertünk és megőriztük első helyünket a tabellán.

A vendégek vezetőedzője a vereség ellenére nem volt különösebben csalódott:

– Azt gondolom, az első félidőben kellemes ellenfelei voltunk a PMFC-nek. Hatalmas egyéni hibák okozták a kapott góljainkat, gondolok itt a szabadrúgásra, vagy az öngólra. 4-0 után nehéz volt bármit is mondani az öltözőben, de szerintem ez a kis csapat felvette a harcot a Péccsel. A második félidőt pedig sikerült lehoznunk 1-1-re, ez az 5-1-es vereség a PMFC Stadionban pedig számunkra elfogadható végeredmény – ismerte el a Boda ÖSE edzője, Burzán Zoltán.

Baranya megyei I. osztály, 10. forduló

PMFC – Boda ÖSE 5-1 (4-0)

Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Molnár Ádám.

Gsz.: Takács (21.), Schmidt (26.), Kiss (31.), Hadobás (42.), Szentes (79.), ill. Rácz (66.)

Sárga lap: Szeifert (81.), Németh (81.)

 

PMFC: Sólyom – Fekete, Erőss, Erdős, Turi – Horvát (Szabó P., 46.) – Kónya D. (Horváth V., 82.), Kiss (Szentes, 76.), Takács (Hleba, 61.), Schmidt – Hadobás (Valkovics, 50.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Boda ÖSE: Kácsor (Schweier, 46.) – Laki, Szeifert, Szabó A. (Soós, 76.), Gász – Kozma (Barlai, 86.), Karlovecz (Gál, 89.), Laczkó, Németh – Rácz, Sági (Bencze, 82.). Vezetőedző: Burzán Zoltán.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán