Hírek

Geresdlakon egy régi ismerős ellen

Labdarúgás

2015. október 23.

A PMFC vasárnap idegenben őrizheti meg vezető helyét a megyei I. osztályú tabellán.

Geresdlakon egy régi ismerős ellen

Az újmecsekaljaiak idei hazai mérlegére nem lehet panasza Márton Gábornak, hiszen piros-feketék eddig hibátlanok a Stadion utcában. Az idegenbeli mérleg azonban már korántsem ilyen fényes, a gárda ugyanis vendégként kétszer nyert, míg egy-egy esetben lett döntetlen és vereség a vége. Tíz gólunkra négy volt a válasz.

A Baranya megyei I. osztály 11. játéknapján itt a lehetőség a pécsiek számára, hogy az eredménysoron javítsanak. Sólyom Csabáék soron következő bajnoki mérkőzésükön, október 25-én, vasárnap 14:30-as kezdéssel a közeli Geresdlakra látogatnak. 

A helyi együttest, a Geresdlaki Dózsa SE-t ráadásul egy nagyon is ismerős arc, a pécsiek Pajája, Lőrincz Sándor vezeti. A PMSC egykori kiválósága 1977-től egészen 1988-ig erősítette a középpályát, 269 NB I-es meccsén 32 gólt ért el. Tagja volt az 1985–86-os idényben bajnoki ezüstérmet szerző csapatunknak is. 

A 60 esztendős Lőrincz 1994 óta edzősködik, jelenleg pont a vasárnapi ellenlábasunknál. A Dózsával tíz kört követően két győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel a bajnoki tabella tizenegyedik helyén áll, igaz, egy meccset még később pótolnak be. 

– Furcsa lesz a PMFC ellen bajnokin meccselnem, hiszen a mai napig a szívem csücske a piros-fekete klub – vallotta be Lőrincz Sándor. – Amikor az időm engedi, kijárok a találkozóikra, néha pedig még az edzésekre is lenézek. A célunk vasárnap a tisztes helytállás lesz. Úgy gondolom, nekünk nem a Péccsel kell felvennünk a versenyt. Sokkal inkább a náluk gyengébb játékerőt képviselő együttesek ellen kell behúznunk a három pontot. Bízom benne, hogy az időjárás kegyes lesz és sokan kilátogatnak a mérkőzésre – mondta a vasárnapi találkozóval kapcsoltban a vezetőedző, akitől azt a technikai jellegű információt is megkaptuk, miszerint a Geresdlaki Dózse SE – PMFC labdarúgó megye I-es összecsapásra 500 forintba kerül a belépőjegy.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán