Hírek

Nidermayer és Dokic szeptember legjobbjai

Labdarúgás

2015. október 25.

A PMFC utánpótlásában Nidermayer Máté és Dokic Nikola nyújtották a legjobb teljesítményt szeptemberben.

Nidermayer és Dokic szeptember legjobbjai

A piros-fekete klub drukkerei már megszokhatták, hogy a helyi MédiaMunkások minden hónapban megszavazzák, melyik játékos nyújtotta a legjobb teljesítményt. A PMFC-nél azonban a felnőttek mellett az utánpótlásra is kiemelten figyelnek, ezért Kulcsár Árpád, akadémiavezető az edzőkkel közösen kiemelt két fiatalt is, hozzáállásuk, tehetségük és teljesítményük alapján.

Fürge Nyuszi Focivilág Legjobb Utánpótlás Játékos Díj szeptemberi legjobbjai:

Nidermayer Máté, U17-es korosztály

Kulcsár Árpád indoklása: - Mátét kicsit Szabados Józsefhez tudnám hasonlítani, játékukban sok a közös vonás. Okos, fegyelmezett labdarúgó, használja a fejét. A csapatban megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Még soha nem hallottam rá panaszt.

- Fejlődési lehetőség miatt jöttem a PMFC-hez. Bár Dombóváron születtem, 13 éves koromtól Pécsett focizok – mondta el korábbi U15-ös válogatottunk, Nidermayer Máté. – Ami a posztomat illeti, középhátvéd vagyok. Régebben edzőim próbálgattak a középpályán is, de én a védelem közepén érzem a legjobbnak magam. Legnagyobb futballélményem az volt, amikor a válogatottal Németországban szerepelhettem egy tornán, ahol második helyezést értünk el. Szerettem a nemzeti csapatnál lenni, ezért napról-napra dolgozok, hogy felnőtt koromban majd visszakerülhessek oda. Természetesen az lenne az igazi, ha a piros-fekete mezt cserélhetném le időnként piros-fehér-zöldre – mesélte el U17-es csapatunk oszlopa.

Dokic Nikola, U11-es korosztály

Kulcsár Árpád indoklása: - Akaratának és elkötelezettségének köszönhetően két év alatt simán lehagyta a csapattársait. Amikor megérkezett hozzánk, kis hátrányban volt, de mostanra húzóember lett. Tökéletes megtestesítője akadémiánk mottójának: „ A kemény munka legyőzi a tehetséget.”

-Pécsen születtem, de már kiskoromban Harkányba költöztünk, ezért ott kezdtem el focizni. Végül Villány érintésével kerültem a PMFC-hez. Folyamatosan fejlődni szeretnék, ezért szerettem volna ebben a klubban játszani – mutatta be eddigi karrierjét fiatal középpályásunk, Dokic Nikola. – Kedvenc focival kapcsolatos emlékem egy Szerbiában rendezett erős nemzetközi tornához köthető, ahol a PMFC korosztályos együttesével az ezüstérmet szereztük meg. Az a célom, hogy egyszer Pécsett válhassak profi, NB I-es játékossá.

Gratulálunk Máténak és Nikolának, akiket a Fürge Nyuszi Focivilág egy ajándékcsomaggal jutalmazott. Elismerésüket a PMFC szombati, Villány elleni bajnoki mérkőzését megelőzően vehetik majd át. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020