Hírek

Idén is népszerű volt a kispályás foci

Labdarúgás

2015. október 27.

Véget ért az idei Decathlon-kupáért kiírt Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amely nagy csatákat és remek hangulatot hozott idén is a Várkői-stadionba.

Idén is népszerű volt a kispályás foci

Tavasztól megújult körülmények (a két felső osztályban műfüves pálya) vártak a kispályás labdarúgás szerelmeseire, amelynek a PSN Zrt. a csapadékos időjárás miatt igen nagy hasznát vette, hiszen tartalék játéknap közbeiktatásával tartani lehetett a menetrendet.

- Idén sem volt kegyes hozzánk az időjárás, hiszen a sok csapadék miatt néhány összecsapásnak az eredeti tervhez képest új időpontot kellett találnunk, de a műfüves pálya sokat segített a bajnokság lebonyolításában. Nemcsak a két legfelső csoport, hanem a másod- és harmadosztály is a korábbiakhoz képest jobb pályákon játszhatott idén, így sokkal kulturáltabb körülmények között meccselhettek egymással a csapatok – árulta el a bajnokságról a főszervező, Ábrahám Attila.

Ugyan szinte az összes osztályban kiegyenlített volt a bajnokság, a Szuperligából mégis kiemelkedett az OTP Bank, amely már az utolsó fordulót a biztos aranyérem tudatában várhatta. A csapat vezetője, Kovács Árpád a fiatalok és a rutinosabb játékosok megfelelő arányú létszámában látja a győzelem okát.

- Nagyon jól sikerült idén is a bajnokság, szinte mindenhol kiegyenlített és izgalmas csatákat hoztak a mérkőzések. A Szuperligában is például az utolsó fordulóban dőlt el a kiesés és a második hely sorsa is. Nagyon pozitív dolog volt, hogy idén a felső két osztály műfüves játéktéren játszhatott, a pálya minősége kifogástalan volt. Azt gondolom, hogy talán ebben is rejlik a győzelmünk oka, hiszen a városi kispályás labdarúgó-bajnokság mellett heti két alkalommal a csapat java műfüvön játszik baráti összecsapásokat, így számunkra előnyt jelentett az új talaj. Szerencsére jól tudtunk igazolni, emellett jól épültek be a fiatalok a rutinosabb játékosok közé, egyensúly volt a tapasztalt és a gyors, dinamikus focisták között. Ráadásul minden mérkőzésen megfelelő számú cserénk is volt, így sikerülhetett magabiztosan megnyerni a Szuperligát – mondta lapunknak az OTP Bank csapatvezetője, Kovács Árpád.

A felfokozott hangulat azonban néhányszor súlyos sportszerűtlenséghez vezetett, amely sokszor tettekben is megnyilvánult.

- Sajnálatos módon az egyik csapatot ki kellett zárnunk a bajnokságból, a sportszerűtlenséget elkövetett játékos ugyanis többször sem jelent meg a fegyelmi tárgyaláson, így a csapata eredményét a versenykiírásnak megfelelően töröltük. Bízom benne, hogy a jövőben nem lesz hasonló döntésre szükség, hiszen amatőr bajnokság lévén ugyan a győzelem is fontos, de a játék örömének ezen felül kéne kerekednie – mondta Ábrahám Attila. 

Kapcsolódó galéria
2015. október 27. Kispályás díjátadó 2015
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 25.

Ma az edzőket ünnepeljük

2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán