Hírek

Idén is népszerű volt a kispályás foci

Labdarúgás

2015. október 27.

Véget ért az idei Decathlon-kupáért kiírt Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amely nagy csatákat és remek hangulatot hozott idén is a Várkői-stadionba.

Idén is népszerű volt a kispályás foci

Tavasztól megújult körülmények (a két felső osztályban műfüves pálya) vártak a kispályás labdarúgás szerelmeseire, amelynek a PSN Zrt. a csapadékos időjárás miatt igen nagy hasznát vette, hiszen tartalék játéknap közbeiktatásával tartani lehetett a menetrendet.

- Idén sem volt kegyes hozzánk az időjárás, hiszen a sok csapadék miatt néhány összecsapásnak az eredeti tervhez képest új időpontot kellett találnunk, de a műfüves pálya sokat segített a bajnokság lebonyolításában. Nemcsak a két legfelső csoport, hanem a másod- és harmadosztály is a korábbiakhoz képest jobb pályákon játszhatott idén, így sokkal kulturáltabb körülmények között meccselhettek egymással a csapatok – árulta el a bajnokságról a főszervező, Ábrahám Attila.

Ugyan szinte az összes osztályban kiegyenlített volt a bajnokság, a Szuperligából mégis kiemelkedett az OTP Bank, amely már az utolsó fordulót a biztos aranyérem tudatában várhatta. A csapat vezetője, Kovács Árpád a fiatalok és a rutinosabb játékosok megfelelő arányú létszámában látja a győzelem okát.

- Nagyon jól sikerült idén is a bajnokság, szinte mindenhol kiegyenlített és izgalmas csatákat hoztak a mérkőzések. A Szuperligában is például az utolsó fordulóban dőlt el a kiesés és a második hely sorsa is. Nagyon pozitív dolog volt, hogy idén a felső két osztály műfüves játéktéren játszhatott, a pálya minősége kifogástalan volt. Azt gondolom, hogy talán ebben is rejlik a győzelmünk oka, hiszen a városi kispályás labdarúgó-bajnokság mellett heti két alkalommal a csapat java műfüvön játszik baráti összecsapásokat, így számunkra előnyt jelentett az új talaj. Szerencsére jól tudtunk igazolni, emellett jól épültek be a fiatalok a rutinosabb játékosok közé, egyensúly volt a tapasztalt és a gyors, dinamikus focisták között. Ráadásul minden mérkőzésen megfelelő számú cserénk is volt, így sikerülhetett magabiztosan megnyerni a Szuperligát – mondta lapunknak az OTP Bank csapatvezetője, Kovács Árpád.

A felfokozott hangulat azonban néhányszor súlyos sportszerűtlenséghez vezetett, amely sokszor tettekben is megnyilvánult.

- Sajnálatos módon az egyik csapatot ki kellett zárnunk a bajnokságból, a sportszerűtlenséget elkövetett játékos ugyanis többször sem jelent meg a fegyelmi tárgyaláson, így a csapata eredményét a versenykiírásnak megfelelően töröltük. Bízom benne, hogy a jövőben nem lesz hasonló döntésre szükség, hiszen amatőr bajnokság lévén ugyan a győzelem is fontos, de a játék örömének ezen felül kéne kerekednie – mondta Ábrahám Attila. 

Kapcsolódó galéria
2015. október 27. Kispályás díjátadó 2015
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán