Hírek

A PMFC őrzi veretlenségét a Stadion utcában

Labdarúgás

2015. november 2.

Százszázalékos hazai mérlegét és a tabellán elfoglalt első helyét is tartja a Márton Gábor vezette PMFC, miután a piros-feketék szombat délutáni találkozójukon hatgólos győzelmet arattak a Villány TC ellen.

A PMFC őrzi veretlenségét a Stadion utcában

A korai kezdés láthatóan nem vette el a szurkolók kedvét a meccsre járástól, így a kellemes időben nagyjából hatszáz drukker látogatott ki az újmecsekaljai stadionba. A pécsiek ezúttal sem kezdtek rosszul, ám a vendég villányiak szervezett és fegyelmezett védekezésüknek köszönhetőn rendre megállították a házigazdák támadásait. Az első félidőben a helyzetek ellenére nem esett gól, 0-0-s állással mentek pihenőre a csapatok.

A fordulás után azonban hamar belekezdtek a gólgyártásba a házigazdák. A sort a 47. percben Fekete kezdte, aki egy szép akció végén lőtt a bal alsóba, 1-0. Négy minutummal később a házi gólkirály Schmidt révén már duplájára növelte előnyét a Pécs, 2-0. Ezt követően egy tizenhatoson belüli buktatásért ítélt büntetőt Nagy játékvezető, amit Schmidt higgadtan vágott az ellentétes irányba vetődő Fülöp kapujának jobb oldalába, 3-0. 

A támadó szezonbeli tizenötödik góljával holtversenyben vezeti az összetett listát. Ráadásul ez a találat volt a PMFC szezonbeli ötvenedik bajnoki gólja. Ezt követően azonban még mindig nem volt vége a gólszépségversenynek: a 62. percben Turi is bevágott ballal egy távoli szabadrúgást, 4-0. A hajrában aztán a csereként pályára lépő Horváth Gergő is betalált. A támadó a 81. percben első labdaérintéséből rúgta be az előtte adódó ziccert, 5-0. A 86. minutumban pedig a szintén padon kezdő Horváth Vince állította be a végeredményt, így tehát a PMFC 6-0-ra győzött a Baranya megyei I. osztály 12. fordulójában a Villány TC ellen.

– Fontos volt, hogy tovább folytassuk a győzelmi sorozatunkat – kezdte a meccs utáni értékelését a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor. – Az első félidő kapcsán azonban ismét hiányérzetem van. Egyrészről rosszul mentünk bele a találkozóba, plusz a kialakított helyzeteinkkel sem sáfárkodtunk jól, hiába kértem a játékosokat, hogy merjenek vállalkozni. Szerencsére a fordulást követően változott a helyzet, aminek meg is lett az eredménye. Az induláshoz képest óriási utat tett meg a csapat, erre lehet építeni. Az őszi szezonból még van hátra három mérkőzésünk, a sorsunk a saját kezünkben van,  igyekszünk az élen zárni – mondta el a pécsiek trénere.

A villányiak mestere elismerte, hogy egy képzettebb csapattól szenvedtek vereséget:

– Az első félidőben fegyelmezettek voltunk és a szerencse is mellettünk állt. Sajnos a második játékrészben már előjöttek a hibáink, ami betudható az erőnlét hiányának, illetve annak, hogy egy nálunk sokkal képzettebb csapattal játszottunk. Igaz, számítottam rá, hogy főleg védekeznünk kell majd. Bár számszerűleg sok ez a hatgólos vereség, sportemberek vagyunk, tovább kell lépnünk. A hibáinkból igyekszünk tanulni és készülünk a következő mérkőzésünkre – tekintett előre a Villány TC vezetőedzője, Weinert Zsolt.

Baranya megyei I. osztály, 12. forduló

PMFC – Villány TC 6-0 (0-0)

Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Nagy Zsolt.

 

Gsz.: Fekete (47.), Schmidt (51., 57. - büntetőből), Turi (62.), Horváth G. (81.), Horváth V. (86.).

Sárga lap: Stiefel (55.), Horváth (80.)

PMFC: Sólyom – Fekete, Erőss, Erdős, Turi – Horvát G. (Kónya K., 76.) – Kónya D., Takács Á. (Szabó P., 72.), Valkovics (Szentes, 61.), Schmidt (Horváth V., 68.) – Hadobás (Horváth G., 80.). Vezetőedző: Márton Gábor. 

Villány TC: Fülöp – Pauk, Buni B., Elek, Székelyhidi (Hoffmann, 63.) – Buni J., Czibere, Zunnert, Bősz – Stiefel (Horváth J., 78.), Árvai (Fürdős, 83.). Vezetőedző: Weinert Zsolt.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán