Hírek

Csonka Zsófiát ötödször választották a legjobbnak

Lövészet

2015. december 3.

Megkezdte a felkészülést a jövő évi olimpiára a PSN Zrt. Sportiskola többszörös olimpikon sportlövője, Csonka Zsófia, aki a júliusban megszerzett Európa-bajnoki címének köszönhetően ötödik alkalommal érdemelte ki az év női sportlövője címet.

Csonka Zsófiát ötödször választották a legjobbnak

November utolsó hétvégéjén Győrben rendezték a Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenyt, amelyen két napon is lőállásba álltak a sportolók. A PSN Zrt. Sportiskola riói kvótával rendelkező sportlövője, Csonka Zsófia a tizedik és a tizenegyedik helyet szerezte meg.

- Nagyon sok nemzetközileg elismert sportlövő vett részt a jövő évi Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló győri csarnokban. A megmérettetés színvonalát jól mutatja, hogy az olimpiai- és világbajnokokkal teletűzdelt mezőnyben nagyon kevésen múlt, hogy nem kerültem döntőbe, de a felkészülésem jelenlegi szakaszát tekintve elégedett vagyok az eredményemmel. Az elmúlt időszakban az edzéstervemben háttérbe szorult a légfegyver, ráadásul másfél éve nem lőttem azzal a fegyverrel, amelyikkel most versenyeztem, így azt gondolom, hogy optimistán tekinthetek a jövőbe – mondta Csonka Zsófia, aki idén még két külföldi versenyen áll lőállásba, a nagy hagyományokkal rendelkező zágrábi megmérettetésen és belgrádi versenyen, ahol reményei szerint több fontos részfeladatot is ki tud próbálni, illetve meg tud valósítani versenyhelyzetben.

December első napján a Magyar Sportlövők Országos Szövetségének évzáró ünnepségén adták át a legjobb sportlövőknek járó elismeréseket. Idén immár ötödik alkalommal érdemelte ki a címet Csonka Zsófia, a PSN Zrt. Sportiskola kiválósága.

- Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak a legjobbnak. Jó érzéssel tölt el, hogy a szövetség elismeri a munkámat és a sportolói karrieremet. Bár nagyon sok szép eredmény született több korosztályban is, azt gondolom, hogy az Európa-bajnokságon elért első helyezésemnek és az olimpiai kvóta megszerzésének köszönhetően döntöttek úgy, hogy idén engem díjaznak a legjobb női sportlövőnek járó plakettel. Ez nagyon nagy elismerés, amelyet ezúton is köszönök, rengeteg erőt ad a 2016-os olimpiai felkészülésemhez és a hátralévő idei két versenyemhez – foglalta össze az év vége eseményeit a többszörös olimpikon Csonka Zsófia.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán