Hírek

Jótékonykodtak a PMFC-szurkolók

Labdarúgás

2015. december 10.

Szervezett szurkolói csoport. Mi jut erről eszébe? A többségnek biztos nem a jótékonykodás. Pedig a PMFC B-közepesei már többször rácáfoltak az előítéletekre, legutóbb Kárpátalján segítettek.

Jótékonykodtak a PMFC-szurkolók

Egy jól működő, patinás focicsapatért rajonganak a helyiek, a klub pedig hozzátesz a körülötte élő közösség életéhez.  A PMFC mindig igyekszik társadalmi felelősséget vállalni, de legalább ennyire fontos, hogy Pécsett a szurkolók is hasonlóan gondolkoznak.

A Munkás-drukkerekben még biztosan élénken él az előző szezon utolsó mérkőzése, illetve az azt nem sokkal megelőző szimpátiatűntetés. Először ott lehetett látni a fekete „Munkás” feliratú pólókat, amikből a PMFC szurkolói csoportjától, a Szélsőséges Alternatívától közel 400 darabot vásároltak a szimpatizánsok, játékosok.

A kezdeményezés célja azonban nem csak az egységes megjelenés volt, a pólókból befolyt profitot ugyanis a miskolci szurkolókkal közösen kárpátaljai magyarok támogatására használták fel a pécsiek. A két város drukkerei összesen 1 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyből Nagyborzsova és Halábor lakóinak segítettek. Az adományokat december 4-én, személyesen adták át.

A két faluban főként élelmiszerből álló ajándékcsomagokat kaptak a rászorulók, de a Munkás-drukkerek néhány speciális meglepetéssel is készültek. Vittek mesekönyveket, PMFC sálat, néhány Pécsről szóló kötet és 2-2 magyar zászlót is.

- Hogy miért pont az ottani magyaroknak segítettünk? Komoly gondban van a térség. Az emberek nagy része falusi turizmusból él, de az ukrán-orosz harcok kezdete óta kevesen mernek oda utazni, pedig a csatározások nagyjából ezer kilométerre zajlanak a térségtől  – mondták el a B-közepesek, akik kiemelték, szeretnék megköszönni az összes PMFC szurkolónak, aki a póló megvásárlásával támogatta az akciót.

Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy a Szélsőséges Alternatíva segített. Októberben ők ajánlották a legmagasabb összeget a PMFC mezlicitjén is, ami egy súlyos betegséggel küzdő korábbi labdarúgóhoz került.

A szurkolók elárulták, további ruhák gyártását is tervezik, ezért érdemes lesz figyelni a facebook oldalukat, aminek létrehozását az is indokolta, hogy „tűzben akarják tartani” a pécsieket a Baranya megyei első osztályban is. Jótékonykodás terén új céljuk egyelőre még nincs, de tervezik, hogy folytatják majd ezt a hagyományt is.


Mit vittek a pécsi és miskolci szurkolók a helyieknek?

Nagyborzsova: 200db élelmiszer csomag, 100 db karácsonyi ajándék gyerekeknek, 100.000 Ft a kazánházra

Halábor: 310 db élelmiszer csomag, 60 db ajándékcsomag gyerekeknek, 2 db szekrény az óvodásoknak

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán