Hírek

Jöhet az igazi munka a PMFC-akadémián

2015. december 27.

Kulcsár Árpád akadémiavezető szerint vége a tűzoltásnak az immár a PSN Zrt. égisze alá tartozó Pécsi Futballakadémián, végre jöhet az igazi munka.

Jöhet az igazi munka a PMFC-akadémián
Az akadémiavezető elmondta, az aprólékos fejlesztéseknek hála sokat javult a helyzet nyár óta, de van még munka dögivel.

- Szeptemberben azt nyilatkozta, a legfontosabb visszaszerezni a játékosok, a szülők, az edzők és a szurkolók bizalmát a PMFC utánpótlásában. Sikerült?

- Korábban a játékosok és a dolgozók kevés megbecsülést kaptak, nem voltak biztosítva számukra a megfelelő körülmények, illetve az útmutatás a munkához. A szülők a tagdíj mellett is sokat áldoztak gyermekeik sportoltatására. Ezekhez az állapotokhoz képest minden területen apránként lépegetünk előre, ami összességében nagyon sokat számít.

- Tehát vonzóbb lett a PMFC akadémiája?

- Bővült a szakmai stáb, fejlődtünk a rehabilitáció terén, majdnem minden korosztállyal foglalkozik erőnléti edző, szépülnek a pályák, hamarosan pedig új szerelésben szerepelhetnek csapataink. Az edzők végre egységes koncepció alapján dolgozhatnak. Szakmailag tehát biztosan vonzóbb lett a PMFC utánpótlása. Azt gondolom, a legnagyobb magyar akadémiák már csak tárgyi feltételekben és anyagi lehetőségekben járnak előttünk. A legfontosabb számunkra, hogy a negatív hangulatot hátrahagyva már egyre több a pozitív jel.

- Nyáron óriási érvágás volt, hogy az átmeneti bizonytalanság miatt rengeteg gyermek távozott a pécsi utánpótlásból. Sikerült megfékezni a folyamatot?

- A tömeges elvándorlást a rendnek köszönhetően sikerült megállítani. Sőt, már most vannak olyanok, akik visszajönnének hozzánk sokkal jobb feltételekkel rendelkező akadémiákról. És nem azért, mert ott nem kapnak lehetőséget… Ez nagyban köszönhető az önkormányzatnak, illetve az akadémiát működtető PSN Zrt.-nek is, akiknek hála folyamatosan javuló feltételek mellett dolgozhatunk.

- Tehát sikerül a nyáron kitűzött célok mentén haladni?

- Ha össze kellene foglalnom az akadémiánál ősszel elvégzett munkát, úgy fogalmaznék, végre feljöttünk a víz felszínére és levegőhöz jutottunk. Eddig helyenként inkább még tűzoltást végeztünk, most azonban már koncentrálhatunk az igazi feladatunkra, a tehetséggondozásra.

- Mik lesznek a legfontosabb teendők a tavaszi szezon előtt?

- Folyamatosan javítani szeretnénk a 12 éven aluli fiatalok képzésén, mert addig alakul ki a legtöbb készség, amiken utána már alig-alig lehet fejleszteni. Szerencsére ez a terület Szabados József irányításával nagyon jó kezekben van. A következő félévben az U17-es és az U19-es csapat élvez majd prioritást. Nekik tavasszal nem szabad kiesniük, ha meg szeretnénk őrizni élvonalbeli utánpótlásunkat. Ehhez mennyiségileg és minőségileg is erősíteni kell a kereteket, ami nehéz, mert az ott szereplő játékosoknak már perspektívát kell felmutatni. A felnőtt megyei I. osztály pedig nem lehet célja egy NB I-es utánpótlásból kikerülő játékosnak. Szerencsére Márton Gábor és stábja remek szakmai munkát végez a nagy csapatnál, ami a PMFC-t hamarosan újra a legjobbak közé juttathatja.

Forrás: pmfc.hu 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020