Hírek

Hat pécsi is szakága legjobbja

2016. január 7.

Hat pécsi sportolót, Csonka Zsófiát, Sárosi Laurát, Bali Dánielt, Gyurkovics Ferencet, Knoch Viktort és Krausz Gergely is sportáguk legjobbjának választották a szakszövetségek.

Hat pécsi is szakága legjobbja

A szövetségek közül elsőként, még december elején a Magyar Sportlövők Országos Szövetségének évzáró ünnepségén adták át a legjobb sportlövőknek járó elismeréseket. Csonka Zsófia, a PSN Zrt. Sportiskola kiválósága immár ötödik alkalommal érdemelte ki a címet.

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ismét engem választottak a legjobbnak. Jó érzéssel tölt el, hogy a szövetség elismeri a munkámat és a sportolói karrieremet. Bár nagyon sok szép eredmény született több korosztályban is, gondolom, az Európa-bajnokságon elért első helyezésemnek és az olimpiai kvóta megszerzésének köszönhetően döntöttek úgy, hogy idén engem díjaznak a legjobb női sportlövőnek járó plakettel. Köszönöm az elismerést, amely rengeteg erőt ad a 2016-os olimpiai felkészülésemhez – foglalta össze az év vége eseményeit és díja hátterét a többszörös olimpikon, Londonban sportpisztolyban 6. Csonka Zsófia.

A csapatban friss Világkupa-győztes Knoch Viktor, aki újra pécsi színekben versenyez, ötödik alkalommal végzett a szavazás élén a rövidpályás gyorskorcsolyázók között.

– Ugyan hivatalosan még senki sem keresett meg, az egyik közösségi oldalról értesültem arról, hogy engem választottak a legjobb férfi gyorskorcsolyázónak, és nagyon örülök is neki – tudatta az érdekes hírt lapunkkal a PSN Zrt. Sportiskola sportolója. – Dolgozunk tovább, készülünk az Európa-bajnokságra, nagyon sok feladat vár még ránk ebben a szezonban, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a csapatból, szerintem sokra hivatott ez a négyes.

A Pécsi Súlyemelő Egyesület korábbi olimpikon sportolóját, Gyurkovics Ferencet Csonka Zsófiához és Knoch Viktorhoz hasonlóan szintén ötödször választották a legjobbnak. A harminchat éves Gyurkovics jelenleg amellett, hogy aktívan sportol, még utánpótlás szövetségi kapitányként is segíti a fiatalok munkáját. Ráadásul az elmúlt hetekben jelölték a felnőtt szövetségi kapitányi posztra is, de mint a szakszövetség honlapjának nyilatkozta, rá még versenyzőként van szükség, így visszalépett a felkéréstől.

A tollaslabdázóknál a férfi és a női szakágban is pécsi győzteseknek örülhetünk, a Multi Alarm SE adja a válogatott keret alapját, így nem is meglepő, hogy a kiváló szakmai háttérrel rendelkező klub két sportolóját, Sárosi Laurát negyedszer, Krausz Gergelyt pedig másodszor választották szagáguk legjobbjának.

A Magyar Torna Szövetséghez tartozó aerobik szakágban ugyancsak immár másodszor végzett a szavazás élén a pécsi Bali Dániel, aki amellett, hogy a bakui 1. Európa Játékokon az aranyérmes magyar csoport tagja volt, egyéniben is rengeteg érmet szerzett 2015-ben.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020