Hírek

Negyven klubtársra lelt az olimpikon sportlövő

Lövészet

2016. január 7.

Közel negyven sportolóval bővült a PSN Zrt. Sportiskola lövész szakosztályának létszáma, amelynek új tagjai akár az olimpikon Csonka Zsófiától is kérhetnek edzés közben segítséget a fejlődés érdekében.

Negyven klubtársra lelt az olimpikon sportlövő

Eddig ugyan egyetlen sportlövő, Csonka Zsófia tartozott a PSN Zrt. Sportiskola lövész szakosztályába, az év végén azonban a Pécs Városi Lövész Klub 22 lövésze döntött úgy, hogy átigazol a 14 szakágban 1200 sportolót versenyeztető Sportiskolához.

- Huszonketten átigazoltak hozzánk, további tizenheten pedig eddig nem voltak igazolt sportlövők, de a PSN Zrt. a tagdíjért cserébe nagyon kedvező feltételeket kínál számukra, így ha továbbra is szabadidős portolóként, de már a PSN Zrt. színeiben versenyeznek ezentúl. Az új igazolások között vannak nagyon tehetséges sportolók, akiknek van esélyük arra, hogy nemcsak hazai, hanem nemzetközi megmérettetéseken is lőállásba álljanak – mondta a PSN Zrt. Sportiskola lövész szakosztályának vezetője, Herbai János.

A pécsi sportlövők közül már többen is neveztek a február 4-7. között, Százhalombattán megrendezendő országos bajnokságra, amelyen a tavalyi Európa-bajnokságon győztes, így riói kvótát szerző Csonka Zsófia is részt vesz.

- Nagyon nagy öröm számomra, hogy közel negyven sportlövővel bővült a szakosztályunk. Természetesen, ahogy eddig is, most is nagyon szívesen válaszolok minden kérdésre, segítek bárkinek, aki szakmai tanácsot kér tőlem. Bátran mondhatjuk, hogy kisebb műhelymunka folyik a lőtéren, nagyon jó kis csapat alakult ki, akikkel öröm dolgozni. Ugyan az országos bajnokságon a szabadidő-sportolók ma még más versenyszámban indulnak, mint én, de bízom benne, hogy hamarosan nemzetközi viadalokon is találkozhatunk a pécsi versenyzőkkel – mondta a riói olimpián már indulási joggal rendelkező Csonka Zsófia. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában