Hírek

PMFC-hez méltó teljesítmény

Labdarúgás

2016. február 29.

Többet nyert egy meccsnél a PMFC labdarúgócsapata a Szászvár 3-0-s legyőzésével.

PMFC-hez méltó teljesítmény
Szombat délután a Baranya megyei I. osztály 16. fordulójában a Márton Gábor vezette mecsekaljaiak a legnagyobb riválisuknak számító Szászvári SE-t látták vendégül hazai környezetben. Az aranycsataként aposztrofált megyei rangadót nagy várakozás előzte meg minden oldalról.

Nagyjából 1600-an látogattak ki a PMFC stadionjába a negyedik ligás derbire. Ez pedig nem csak a megye sportéletében kiemelkedő nézőszám. Jól példázza, mekkora szükség van a pécsi futballcsapatra és szurkolóira a legjobbak között, hogy bizony a labdarúgó NB I 22. fordulójában is rendeztek több olyan találkozót, ami jóval kevesebb érdeklődött vonzott, mint a Stadion utcai.

Jó volt látni, hogy továbbra is ilyen sokan kiállnak a pécsi gárda mellett, a piros-feketék szurkolói – szászvári segédlettel – igazán remek hangulatot teremtettek Újmecsekalján, amit persze a pályán igyekeztek jó és eredményes futballal meghálálni a játékosok. A két ellenlábas alakulat rögtön egymásnak esett, és élvezetes iramot diktáltak. Az első komoly gólszerzési lehetőség az ezúttal fehér mezt viselő pécsiek előtt adódott.

A 19. percben Kónya Dávid adott be jobbról, de Hadobás Gergő hat méterről a felső lécre fejelte a labdát. Az első félidőben még Schmidt Zsolt előtt adódott két komoly lehetőség, de ekkor még egyikkel sem tudott élni. Próbálkozott focizni a Szászvár, de igazából csak a PMFC támadóin múlott, hogy 0-0-s eredménnyel vonulhattak pihenőre a játékosok.

A fordulást követően ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, az 58. percben Kónya Dávid és Kiss Patrik sem tudta közelről a szászváriak kapujába juttatni a játékszert. Érett tehát a vezető gól, a vendégek látványosan maradtak el erőnlétben. Így a 63. percben a labda már meg is találta helyét Steinbach Gergő hálójában. Schmidt Zsolt cselezgetett a vendégek 16­-osán belül, majd az alapvonal közeléből középre adott, Hadobás Gergő pedig három méterről becsúszva a kapuba kotorta a labdát, 1­-0.

Három minutummal később vendégrészről Besenyi Ervin egyenlíthetett volna, Sólyom Csaba azonban szenzációs védésével megmentette mieinket a góltól. Aztán a 73. percben még inkább eldőlni látszott a győzelem sorsa, Schmidt Zsolt harcolt ki egy büntetőt, amit aztán magabiztosan a jó irányba vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0. Támadónk azonban ezután sem lassított, a 76. minutumban Kónya Kornél passzolta be neki jobbról a labdát, Schmidt Zsolt pedig 15­-ről a jobb léc mellé továbbította azt, 3-­0.

A rendes játékidő végén még próbálkoztak-próbálkoztak a szászváriak, de igazi lehetőségek megint az ő kapujuk előtt alakultak ki. Támadóink azonban a döntő pillanatokban rossz megoldásokat választottak, egy esetben, a csereként beálló Bodor lövésénél pedig Steinbach Gergő védett óriásit. Az állás így nem változott.

A PMFC főként a második játékrészben mutatott játékának köszönhetően jogosan aratott 3-0-s győzelmet az őket üldöző Szászvár felett. Megérdemelten ünnepelte tehát egymást a lefújás után a csapat és a szurkolótábor. Aki látta a két együttes szombati és őszi találkozóját, elégedetten konstatálhatta, fiatal együttesünk rengeteget fejlődött. A fontos győzelem ellenére a bajnoki címet nem fogják nekünk tálcán nyújtani ellenfeleink, így tovább kell gyűjtögetni a pontokat. Erre legközelebb március 6-án Szederkényben lesz esélyünk.

 


 

Baranya megyei I. osztály, 16. forduló

Pécs, PMFC Stadion, 1 600 néző. Vezette: Mód István.

PMFC – Szászvári SE 3-0 (0-0)

Gólszerzőink: Hadobás (63.), Schmidt (73. – büntetőből, 76.)

Sárga lap: Schmidt (45.), Turi (66.), illetve Kelemen (33.), Bozó (38.), Csorbics (52.), Kovács D. (67.), Szabó K. (72.), Molnár (81.).

PMFC: Sólyom – Kónya K., Erőss, Erdős (Fekete, 46.), Jeránt – Turi – Kónya D. (Horváth V., 88.), Horvát, Kiss (Tóth, 62.), Schmidt (Bodor, 85.) – Hadobás (Hleba, 80.). Vezetőedző: Márton Gábor. 

Szászvári SE: Steinbach – Vass (Kovács D., 46.), Molnár, Bozó, Csorbics – Kelemen, Dávid E. (Bozó, 86.) – Horváth G. (Besenyi, 67.), Szentes (Szabó K., 71.), Németh – Lauer (Hock, 86.). Megbízott edző: Tihanyvári László.

A mérkőzés videós összefoglalója 

 


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu. Képgaléria ITT.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán