Hírek

Csonka Zsófiát megihlette a Saul fia

Lövészet

2016. március 1.

Szinte napra pontosan 150 nap van vissza a riói olimpiáig, így egyre kevesebb lehetőségük van a sportolóknak megszerezni az ötkarikás játékokon való indulási jogot.

Csonka Zsófiát megihlette a Saul fia

A győri légfegyveres Európa-bajnokságon a magyar sportlövők megragadták az utolsó lehetőséget, a kontinensviadal előtti öt kvótás mellett további hárman váltották meg repülőjegyüket az olimpiára.

Magyarország és Győr városa ismét jelesre vizsgázott versenyszervezésből, hiszen a sportolók és a szakszövetségek képviselői is minden igényüket kielégítő kontinensviadalon vehettek részt február utolsó hétvégéjén.

- Úgy gondolom, hogy külön kell választani a magyar csapat eredményeit és a saját teljesítményemet az Európa-bajnokságon. Zseniálisan szerepeltek hazánk sportlövői Győrben, talán a megszerzett plusz három kvóta a legmerészebb álmainkban sem fordult elő korábban, megkockáztatom, hogy a Magyar Sportlövők Szövetsége történetében szervezés és sportolói eredmények tekintetében is a legsikeresebb kontinensviadal volt az idei. Hatalmas élmény volt itthon szurkolni a honfitársainknak, csak kapkodtuk a fejünket, hogy épp melyik döntőben szerepel magyar, hol van szükség arra, hogy egymást segítsük. Ugyanakkor, ami valahol előnyös, annak néha hátulütője is van, így nehezebb volt ráhangolódni a saját versenyünkre a nagy pörgés közepette. Az elmúlt néhány hónap felkészülési állomási során akadtak technikai problémáim a markolattal, amit az idő rövidsége miatt már nem tudtam orvosolni. A versenyt követően viszont pozitívan állok a szereplésemhez, a technikai nehézségeket meg fogjuk oldani, mentálisan pedig most sem volt gondom. Bár az eredményemmel egyáltalán nem vagyok elégedett, a verseny felétől kezdve azért küzdöttem, hogy a csapatot ne húzzam le a dobogóról, szerencsére ez sikerült, így bronzérmesként zárhattuk az utolsó versenynapot Győrben. Mivel Egri Viktória kiváló fiatal tehetségünk szinten indulási jogot szerzett szombaton, és ezzel három főre növelte a női pisztolyosok számát, így várhatóan majd válogatózni fogunk azért , hogy ki az a két fő, aki légpisztolyban is lőállásba áll Rióban . De nincs vesztenivalóm, hiszen 25 méter sportpisztolyban biztos induló vagyok. Úgy állok hozzá, hogy az olimpián a jobbnak kell indulnia, ha ez én leszek, akkor két számra kell készülnöm, ahogy eddig három alkalommal is tettem. Ha nem, akkor dupla annyi idő és energiám jut a sportpisztolyra, ami tavaly is nagyon jól sikerült az Eb előtt– foglalta össze a győri élményeit és a riói terveit a PSN Zrt. Sportiskola sportolója.

Csonka Zsófia az Eb-t követő első szabad éjszakáját is szurkolással töltötte, bár ezúttal nem sportolóinkért drukkolt, hanem az Oscar magyar jelöltjének szorított.

- Február utolsó hete kivételes sikereket szült. Nemcsak a sportlövészet írt történelmet eddigi legkiválóbb Eb szereplésével, hanem a magyar filmipar is elsöprő elismerésben részesült azzal, hogy Oscar-díjat nyert a Saul fia. Miközben néztem a díjátadót, az idei gála jelmondatáról (We all dream in gold – mind aranyban, aranyról álmodunk – a szerk.) óhatatlanul az olimpia jutott eszembe, mindenki arra törekszik majd, hogy a legjobbat hozza ki magából, ezzel így vagyok és leszek én is, most már csak Rió lebeg a szemem előtt – árulta el Csonka Zsófia. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában