Hírek

Részvételi rekord a Pécs-Harkányon

Atlétika

2016. március 7.

Rekordnak számító, 1129 sportoló vágott neki a 32. Pécs-Harkány versenynek Pécs alpolgármestere, dr. Őri László rajtjelére, idén első alkalommal a kerékpárosoknak is biztosítottak versenyzési lehetőséget a szervezők.

Részvételi rekord a Pécs-Harkányon

Két keréken, váltóban és egyéniben is lehetett teljesíteni a Pécs és Harkány közötti 25 kilométeres távot a PVSK által szervezett harminckettedik megmérettetésen március 6-án. A bringásoknak ugyan nem kellett elmenniük Harkányig, a csarnótai elágazásnál volt a cél, azonban így is kemény terepet kellett teljesíteniük a nevezőknek. A győztes, Sasvári Dániel kevesebb mint 32 és fél perc alatt ért célba. A szervezők elégedetten nyilatkoztak a célban, mindenki teljesítette a távot, nem történt baleset sem, így a történelmi futam sikeresen zárult.

A futóknál természetesen kevésbé volt homogén a mezőny, elszakadtak egymástól a sportolók, a tavalyi győztes, Nagy Tamás idén sem okozott meglepetést, ő teljesítette leggyorsabban a távot.

- Szerencsére a reggelhez képest feljavult az időjárás, némi szembeszéllel meg kellett küzdeni, de nem volt zavaró. Nagyon örülök, hogy ismét sikerült nyernem – nyilatkozta a pvsk.hu-nak az aranyérmes.

A férfiak mezőnyében a PSN Zrt. atlétája, a bronzérmes Halász Ádám bizonyult a legjobb pécsi versenyzőnek, emellett a váltó tagjaként sorozatban harmadszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

- Az elején próbáltam elfutni a későbbi győztes Nagy Tamással, bíztam benne, hogy ha mellette tudok maradni, akkor a végén lehajrázhatom, de sajnos a lábaim nem bírták, három kilométer után leszakadtam tőle. Az első váltópont után a csapattársammal, Fazekas Milánnal tartottam a lépést, majd ő is ellépett tőlem, így egyedül kellett folytatnom, így nem is tudtam jó tempót menni, a székesfehérvári tájfutó, Bogos Tamás beért, a végén pedig a negyedik helyen futó Deli Gergely is közeledett, szerencsére még tudtam egy kicsit gyorsítani, így másfél percet javítottam a korábbi pécs-harkányi időmön, emellett felállhattam a dobogó harmadik fokára. A váltóversennyel kapcsolatban nagyon örültem, hogy az utolsó előtti hosszú egyenesben láttam a klubtársamat, a PSN Zrt. B váltójának tagját, Tillai Gergőt, így már akkor tudtam, hogy megszerzik mögöttünk a második helyet. Nagyon elégedett vagyok a PSN Zrt. atlétáinak eredményével – mondta Halász Ádám.

A PVSK atlétája, Szabó Tünde nem okozott csalódást a neki szurkolóknak, fölényesen nyert a hölgyek mezőnyében. A pécsi sportoló jelenleg ugyan teljesítette a riói induláshoz szükséges időt, azonban a három indulást érő helyre négy magyar maratonista is pályázik, így Tünde szeme előtt a Pécs-Harkányon is az olimpiai ötkarika lebegett.

- Nagyon örülök, hogy nyertem, ez a verseny már az olimpiai felkészülés jegyében zajlott számomra – mondta az eredményhirdetés után a sportoló.

Dobogós helyezések:

Egyéni verseny
1.Nagy Tamás 
 
2.Bogos Tamás 
 
3.Halász Ádám
 
 

1.Szabó Tünde
 
2. Imréné Kiss Ágnes
 
3.Csönge Helén
 

Váltóverseny

1.PSN Zrt A 
2.PSN Zrt B 
3.PVSK férfi
 
 

1.PVSK női
  
2. PSN Zrt. Lányok 
 
3. Hase Csajok
 
  
Kerékpár
1.Sasvári Dániel
 
2.Loki Bence
 
3.Kovács Miklós
 
 

1.Mester Dóra
  
2.Novotny Gréta Mária
 
3.Györgyné Nagy Marcella
 
 
 

Részletes eredménylista: www.pvsk.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában