Hírek

Átadták a Tüske sportkomplexumot

Úszás

2016. március 9.

Minden igényt kielégítő új, 50 méteres medencével gazdagodott Budapest és a vizes sportágak. Elkészült a Tüske Sportkomplexum az új uszoda megnyitásával.

Átadták a Tüske sportkomplexumot

Az eseményen a PSN Zrt. Sportiskola úszói mellett a cég kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója, Vári Attila is tiszteletét tette.

Vasárnap a pihenés napja, de a délelőtti, ünnepi eseményre az úszó- és vízilabdasport képviselői jó szívvel indultak útnak. Merthogy a sportágak gyarapodásának lehettek tanúi a Tüske Uszodakomplexum felavatásával.

A XI. kerületi létesítmény a magyar kormány 3,2 milliárd forintos támogatásával épült meg, és az állam a tulajdonosa is, üzemeltetője pedig a Nemzeti Sportközpontok.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Boros Anita, a Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Simicskó István, a XI. kerület országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszter (korábbi sportállamtitkár), valamint Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere mondott beszédet. Mindannyian azt emelték ki, hogy folyamatos a sportlétesítmények megújítása, építése, és a mostani uszoda megnyitása nemcsak a kerületet és Budapestet gazdagítja, hanem az egész országot.

A mindennapos testnevelés, a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” program mellett ez az 50-es medence rangos úszóversenyek, valamint vízilabda-mérkőzések helyszínéül szolgál majd, emellett segíti a riói olimpiára, valamint a 2017-es budapesti vizes vb-re való felkészülést.

Az 50-es medence mellett egy 25 méteres bemelegítő-medence, egy tornaterem és egy 1000 fős lelátó is a létesítmény része, no és számos kiegészítő helyiség is található benne (szaunával, jakuzzival és az úszósport fejlődését szolgáló kamerarendszerrel). 

A vízilabdasport képviseletében ott volt az avatáson Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke, Nemcsik Balázs főtitkár, Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya, Faragó Tamás női utánpótlás szövetségi kapitány, Szívós István, az Utánpótlás Bizottság elnöke, Kásás Zoltán, az edzőképzés szakmai vezetője, az olimpiai bajnok Vári Attila, a kétszeres Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Tóth Frank, az MVLSZ munkatársa.Benedek Tibor elmondta, nagyon örül, hogy újabb vízfelülethez jut a sportág, és szorgalmazni fogja, hogy a magyar válogatott mérkőzést játsszon a Tüske Uszodakomplexumban, sőt, egy későbbi Volvo-kupa megrendezése is kiváló lehetőség lehet.

Az ünnepségen elhangzott, éppen 40 évvel ezelőtt adták át a Komjádi-uszodát, így a mostani avatás végre egy újabb lendületet adhat a fővárosi vizes sportéletnek. A „Komit” egyébként a 2017-es vb jegyében felújítják majd az elkövetkezendő időszakban, mint ahogyan a margitszigeti uszodák, valamint a balatonfűzfői létesítmény is megújul – minderre 6,8 milliárd forintot szán a kormányzat.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek