Hírek

Először egy csapatban a két Dárdai

Labdarúgás

2016. március 29.

Bár teremtornákon és főképp Balaton-parti „sörmeccseken” számtalanszor erősítették ugyanazt az együttest, hivatalos, nagypályás tétmeccsen a hétvégén életében először futballozott egy csapatban idősebb és ifjabb Dárdai Pál.

Először egy csapatban a két Dárdai

Az öregfiúk-bajnokság korábban sem az a sorozat volt, ahol hatalmas szurkolói roham szokta bombázni a pénztárakat, és emiatt ifj. Dárdai Pál csak az utolsó pillanatokban véglegessé váló érkezése (ennek okán éppen hogy csak elkészült PMFC-s, pontosabban PSN Zrt.-s igazolása, amellyel szabályosan pályára léphetett) sem kapott nagy reklámot, így csak kevesen lehettek szemtanúi, ahogy az exkapitány, illetve édesapja, a PMSC-vel az NB I-ben 298 meccset játszó középpályás együtt fut ki piros-feketében a Kozármisleny elleni összecsapásra.

Az öregfiúk meccsein természetesen nem ugyanaz a tempó, mint a profik, illetve a fiatalok meccsein, így az idősebb Dárdai 64 éve, illetve az ifjabb mostanság ránézésre fölös 10 kilója sem lógott ki a sorból – főként, hogy a labdával azért ezzel együtt is mindketten még most is úgy bánnak, hogy azt nagyon-nagyon sok ifjú futballista megsüvegelhetné…

Végig, persze, nem hajtották, hiszen az öregfiúk között is sokan akadnak, akik fiatalosan kemény tempót diktálnak; a „Papa” a szünetben jelezte, hogy elég, „Palcsi” az 58. percben sétált be az öltözőbe.

Ifjabb Dárdai Pál pécsi pályára lépése értékét tovább növeli, hogy a Herthával egyre dicsőségesebben menetelő, nemrégiben 40. születésnapját ünneplő tréner a szombati magyar – horvát Eb-felkészülési mérkőzésre szóló „páholybérletét” mondta vissza, hogy a különben családi körben itt töltött húsvét felvezetéseként egykori csapata színeiben futballozhasson,

Ahogy a meccs végén fogalmazott, miután belemelegedett, a labdát nagyon jól érezte, és annak is nagyon örült, hogy végre egy hivatalos meccsen is együtt játszhatott édesapjával. Azonban egy közelmúltbeli sérülés miatt az utóbbi időben teljesen kiesett az edzésekből, és ezt bizony futás közben nagyon megérezte.

A PMFC-öregfiúk győztes csapatának névsora: Retkes Gábor, László Antal, Koleszár Viktor, Élő Tibor, id. Dárdai Pál, Toma Árpád, ifj. Dárdai Pál, Kulcsár Árpád, Mészáros Ferenc, Lajti Zsolt, Ratting József, dr. Papp Zsolt, Kiss György, dr. Szanyi István, Nagy Antal, Vető Gábor, Palaczki János, Kecskés István.

A pécsi gólszerzők: Kulcsár Árpád (34.), Ratting József (50.), Vető Gábor (57.), Nagy Antal (89.).

 

További képek a bama.hu-n – Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2021. január 21.

Hétvégén gyorskorcsolya Európa-bajnokság

Szinkronúszás 2021. január 19.

Online szerepeltek a szinkronúszók

2021. január 18.

Aktuális heti versenyek