Hírek

Pécsi fölény az egyetemisták vívóbajnokságán

Vívás

2016. április 7.

Hatalmas sikert arattak a Pécsi Tudományegyetem párbajtőrözői a nagy hagyományokkal rendelkező Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán, amelyről két-két arany-és ezüstéremmel térhettek haza.

Pécsi fölény az egyetemisták vívóbajnokságán

A férfi párbajtőr egyéni versenyszáma teljes pécsi fölényt hozott, az aranyéremért kiváló versenyzést követően a PTE két hallgatója, Peterdi András és Berta Dániel küzdhetett meg, végül a rutin győzött, Peterdi állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

- Nagyon jó színvonalú versenyt rendeztek a debreceniek, emellett külön örültem annak, hogy klubtársammal, Berta Dániellel vívhattam a fináléban. Az egész megmérettetés során igyekeztünk úgy vívni, hogy az első két helyen végezzünk a táblán, így csak a döntőben kerülhettünk össze, szerencsére ez sikerült is. Szoros és fordulatos volt a végjáték, amelyből nagy örömömre én kerültem ki győztesen – mondta Peterdi.

Egyéniben a két döntős mellett a szintén pécsi Hesz Krisztián is bekerült a legjobb 8. közé, Uzsaly János pedig a 28. helyen végzett. A nap zárásaként a PTE párbajtőrözői a legjobb csapat címéért is harcba szálltak, először az Óbudai Egyetem, majd a Szegedi Tudományegyetem, végül a Budapesti Műszaki Egyetem vívóit győzték le.

- Nagyon hosszúra sikeredett a MEFOB napja, de megérte, hiszen a csapattal is felállhattunk a dobogó legmagasabb fokára. A döntőben ugyan még vezetett is az ellenfél, de sikerült átvennünk az irányítást, majd 45-38-ra győzedelmeskedtünk – nyilatkozta lapunknak Peterdi András, akit épp a szakdolgozata írása közben értünk el, majd hozzátette, nagy köszönet illeti a PTE oktatóit, a PTE-PEAC vezetőségét és Pécs városát a támogatásért, hiszen nagyon nehéz összeegyeztetni az élsportot az egyetemi tanulmányokkal, de a baranyai megyeszékhelyen ehhez minden lehetőség adott.

A férfiak mellett a hölgyek is pástra léptek Debrecenben, az egyéni küzdelmekben a PTE-t Hajdu Réka és Lamberti Anna mellett két tunéziai lány is képviselte, Maya Mansouri és Dorra Ben Jaballah. A csapatversenyben a Debreceni Egyetemet nagy fölénnyel, a BME legjobbjait pedig két tussal legyőzve kerültek a pécsi vívók a döntőbe, ahol a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legjobbjai kifogtak rajtuk, így ezüstéremmel gazdagodtak a PTE-s hölgyek.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020