Hírek

A PSN Zrt. sportolói a legkitartóbbak

Labdarúgás

2016. május 17.

Először rendeztek Magyarországon középtávú quadrathlon világbajnokságot, a sikeres tavalyi sprint Európa-bajnokság után idén a világ legjobbjai indultak az OrfűMad négy sportágból álló megmérettetésén.

A PSN Zrt. sportolói a legkitartóbbak

Idén nagyon találó volt a verseny angol megnevezése, hiszen a nagyon őrült időjárás ellenére mégis sokan álltak rajthoz egyéniben és csapatban is az immár hagyományos OrfűMad-en. A PSN Zrt. két triatlonosa, Bicsák Bence és Tóth Szilárd a Pécsi Kajak-Kenu Club sportolójával, Fodróczi Vilmossal kiegészülve nem talált legyőzőre, mind a kategóriájukban, mind az abszolút összesítésben az élen végeztek a pécsi fiúk.

- A verseny napján iszonyú volt az időjárás, amellett, hogy májushoz képest hideg volt, még a szél is fújt és esett az eső is. Néhányan nem vállalták be ilyen körülmények között a versenyzést, mégis sokan álltak rajthoz a quadrathlon világbajnokságon. Találkoztunk cseh és spanyol versenyzőkkel is a magyarok mellett az élmezőnyben. Bicsák Bence kezdte a megmérettetést az úszással, nem volt könnyű dolga a nagyjából 15 fokos vízben, hiszen nyílt víz lévén még a hullámokkal is meg kellett küzdenie. Nagyon jó időt ment, elsőként jött ki a vízből, ráadásul meggyőző fölénnyel – kezdte a beszámolót a csapat tagja, Tóth Szilárd, aki a 40 kilométeres kerékpáros távval folytatta a PSN Zrt. csapatának menetelését.

- A bringapálya egyből egy körülbelül 500 méteres emelkedővel indult, a lejtők pedig a rengeteg pocsolya és víz miatt nagyon veszélyesek voltak. A szél és az eső sem segítette a haladást, volt olyan pont, ahol alig lehetett tekerni, szinte megállított a szembeszél. Az 1 óra 10 perces időm arra volt elég, hogy az abszolút kategória negyedik helyén váltson Fodróczi Vilmos, a PKKC kiválósága, aki nagyon hamar az élre állt. Ugyan a kajakos a quadrathlon 8 kilométeres távjának töredékén szokott rajthoz állni, mégis kiválóan és magabiztosan versenyzett, mindent kiadott magából a győzelem érdekében. Befejezésként Bicsák Bence futott egy olyan 10 kilométert, amely előtt mindenki kalapot emelt, aki látta. 3 perces átlagot futott kilométerenként az időjárás ellenére, amelyet tudott is tartani, így folyamatosan növelte a csapatunk előnyét, majd végül elsőként ért célba, ezzel a PSN Zrt. gárdája a kategóriája mellett az abszolút összesítést is megnyerte – foglalta össze a quadrathlon világbajnokság eseményeit a PSN Zrt. triatlon szakosztályának vezetője, Tóth Szilárd. 

 

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán