Hírek

Kenderesi Tamás már a riói olimpiát modellezi

Úszás

2016. június 3.

Este kondi, aztán tíztől éjfélig tempózás

Kenderesi Tamás már a riói olimpiát modellezi
Nem hangzott rosszul, szívesen elfogadtam volna azt az utazást, amit Kenderesi Tamástól, a PSN Zrt. tehetségétől hallottam a telefonban: „Most itt vagyok Münchenben, nemsokára indulok Monacóba, ahol világkupa lesz, ha odaérek, felhívom!” Csak a medence, no meg a gyilkos 200 pillangó nem hiányzott volna...
A kiváló úszó számára a jól sikerült londoni Európa-bajnokság (200 pillangón az előfutamban kiváló időt repesztett, végül bronzérmet szerzett) óta sincs megállás, ami persze természetes annak ismeretében, hogy minden bizonnyal ott lesz majd a riói olimpián. Biztosan még nem lehet ezt kijelenteni, de azért egy mokkáskanálnyi mérget talán már be lehetne rá venni.
– Én úgy fogalmaznék, elég valószínű, hogy megyek – mondta Kenderesi immár Monte Carlóból. – Persze még egy hónapig van kvalifikációs időszak, szóval meg lehet úszni az időmet.
Aki tudja, tegye meg – nem lesz könnyű dolga. Már csak azért sem, mert közben Kenderesi sem ücsörög a babérjain ölbe tett kézzel. Most ugyebár indul a világkupán, amelyen szombaton 200, vasárnap pedig 100 pillangón versenyez, s olyan ellenfelei lesznek, mint a 200 pille olimpiai bajnoka, Chad le Clos.
– Mondjuk nem érzem magam a legjobb formában. De nincs gond ezzel, nem erre a versenyre hegyezünk ki, igaz, de egyébként is nyilván így vannak ezzel a többiek is – fogalmazott Kenderesi.
Aki eközben ásíthatott volna egy nagyot. Hogy miért? Mert manapság éjszaka edz, úszik, nappal pedig durmol.
– Valóban így van. Igyekszünk már most modellezni a riói történéseket, márpedig a döntők ott késő este, éjszaka lesznek. Hétfőn és kedden is háromnegyed kilenckor kezdtem kondizni, aztán tíztől éjfélig úsztam – árulta el a PSN Zrt. kiválósága, aztán elköszönt, s valószínűleg lefeküdt aludni.
K. Mayer A.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói