Hírek

Tűzijátékkal ünnepelték a bajnoki aranyat

Labdarúgás

2016. június 4.

Ahogy illik, hazai pályán győzelemmel zárta a megyei I. osztályú bajnokságot a PMFC labdarúgócsapata, amely már aranyérmesként lépett pályára a PEAC ellen.

Tűzijátékkal ünnepelték a bajnoki aranyat

A szombati bajnokavatón jó néhány felejthetetlen pillanatnak lehettünk szemtanúi: a kezdőrúgást például Garami József végezte el...

 

Nagy bulit ígért a klub a bajnokavatóra – az is volt. Egyrészt a pályán klappoltak a dolgok, hiszen a PMFC 4-0-s győzelmet aratott, másrészt a pécsi labdarúgás olyan legendás alakjai voltak ott ezen a mérkőzésen, akikért talán önmagában is kijönne a stadionba az a kétezer szurkoló, akik a helyszínen élvezték végig ezt a több mint két órát.

A kezdőrúgást például Garami József mesteredző végezte el, akit Pécsett, Baranyában senkinek sem kell bemutatni – a kiváló szakember természetesen óriási tapsot kapott. Eközben pedig a B-közép már forrósította a hangulatot: egyrészt énekeltek a srácok, ahogy csak a torkukon kifért, ráadásul kifeszítettek maguk elé egy óriási drapériát, amely temetői környezetet ábrázolt, középen a PMFC-címerrel, a tetejére pedig felírták, hogy „Feltámadunk!”. S ha ez nem lett volna elég, akkora sárga füstöt kreáltak, hogy egy ideig nem látszott a PEAC térfele.

A füst aztán elszállt, ennek köszönhetően mindenki láthatta, ahogy Kiss Patrik már a 2. percben megszerzi a vezetést. Nem sokkal később Hadobás Gergő fejelte a kapufára a labdát, majd Takács Ákos trafálta el a felső lécet, aztán Hadobás rontott ziccerben, végül pedig a PEAC-os Szabó Tamás tesztelte, hogy Sólyom Csaba résen van-e.

Szóval nem unatkozott senki az első félidőben, de a szünetben sem lehetett elaludni. Dr. Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte ugyanis az 1985/1986-ban az NB I.-ben bajnoki ezüstérmet szerzett csapatot: amikor a korábbi kiváló játékosok Garami Józseffel együtt felsorakoztak a pálya közepén, felállva tapsolt mindenki – szép pillanat volt ez!

A második félidőben sokáig úgy tűnt, hogy a szezonzárón nem nyer majd nagy különbséggel a PMFC, de a végére azért csak–csak elkezdtek potyogni a gólok. Betalált Bodor Márkó, Tóth Adrián és Kónya Kornél is, így a vége 4-0 lett, vagyis a piros-feketék méltóképp zárták az idényt. És sokadszor bizonyították, hogy abszolút megérdemelten lettek bajnokok: az első helyezettnek járó aranyérmeket, valamint egy serleget a mérkőzés után át is vehették dr. Páva Zsolttól, Csizi Pétertől, valamint Réfi Gábortól, az MLSZ Baranya megyei Igazgatóságának tiszteletbeli elnökétől. Ezt követően pedig kezdődhetett az önfeledt ünneplés együtt a drukkerekkel, akiket ezúttal beengedtek a pályára – jó volt látni, átérezni ezt a csodálatos hangulatot!

PMFC–PEAC 4-0 (1-0)
Labdarúgó megye I., 30. forduló. 
Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. 
V.: Albert G. 
PMFC: Sólyom (Ipacs, 81.) – Fekete (Kónya K., 55.), Erdős, Erőss, Turi (Jeránt, 55.) – Horvát G. – Kónya D., Kiss P., Takács (Bodor, a szünetben), Schmidt – Hadobás (Tóth A., 60.). Vezetőedző: Márton Gábor. 
PEAC: Nebucz (Béres, 89.) – Pintér, Mánfai, László L., Magyar, Juhász – Illés (Kása, 56.), Gelencsér, Dargó (Szíjártó, 72.), Szabó T. (Horváth M., 83.) – Fülöp A. (Fodor, 89.). Edző: Fazakas András.
Sárga lap: Szabó T. (71.), László L. (75.).
Gólszerzők: Kiss P. (2.), Bodor (73.), Tóth A. (80.), Kónya K. (86.).

 

Forrás: bama.hu

Kapcsolódó galéria
2016. június 4. PMFC-PEAC bajnokavató
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán