Hírek

Bali Dánielnek és Mazács Fanninak is szoríthatunk

Aerobik

2016. június 14.

Vasárnap indult, s hétfő délután érkezett meg Dél-Koreába, a világbajnokság helyszínére a magyar aerobik-válogatott.

Bali Dánielnek és Mazács Fanninak is szoríthatunk

A küldöttségben ott van a PSN Zrt. Sportiskola két kiváló versenyzője, Bali Dániel és Mazács Fanni is, valamint a felnőttek edzőjeként Réfi Eszter.

Mindkét pécsire három–három feladat vár majd a vb-n, vagyis nem fognak unatkozni. A világranglista éllovasa, Bali Dániel férfi egyéniben, valamint párosban (Hegyi Dórával) versenyez majd, emellett pedig a sportaerobik csoport tagjaként is helyt kell állnia. Mazács Fanni egyrészt női egyéniben mutatja be gyakorlatát, másrészt ő is ott van a sportaerobik csoportban, továbbá az aerodance csoportba is beválogatták.

S hogy mit vár a világbajnokságtól a többszörös országos bajnok, utánpótlás Európa- és világbajnoki bronzérmes, valamint felnőtt Európa-bajnoki harmadik Mazács Fanni?

– Nagyon izgulós vagyok, ezt sajnos nem sikerült kinőnöm az évek során – árulta el nem sokkal az indulás előtt. – A világbajnokságon nem egyéniben várok majd nagy dolgokat, hanem a sportaerobik és az aerodance csoporttól, amelyeknek én is tagja vagyok. A célunk az, hogy mindkettővel a döntőbe kerüljünk, s kvalifikáljuk magunkat a világjátékokra.

A most 20 éves Mazács Fanni annakidején szertornával kezdett, nyolc esztendővel ezelőtt nyergelt át az aerobikra. Az eredmények igazolják, hogy jól döntött.

– A szertorna után is valami komolyabb versenysportot akartam űzni, ezért döntöttem az aerobik mellett. Abszolút bejött! Minden nagyon tetszik, a versenyzés, a felkészülés, az edzések – fogalmazott a PSN Zrt. szakosztályának kiválósága, aki amellett, hogy rengeteg energiát fektet a sportba, a tanulásra is szakít időt: a PTE Orvostudományi Karára jár, s fogorvos szeretne lenni.

A válogatott harmadik pécsi tagja, Réfi Eszter tehát két tanítványával együtt utazott el Koreába, ahol a magyaroknak igen népes és erős mezőnyben kell majd helytállniuk.

– Negyvenöt országból érkeznek versenyzők, a három korosztályban, vagyis UP2-ben, juniorban és felnőttben összesen mintegy háromszázan – mondta a PSN Zrt. szakosztályának vezetőedzője, hozzátéve, hogy hazánkat negyven fős csapat képviseli. – A legnagyobb riválisok a kínaiak, a koreaiak, az oroszok, a spanyolok, a franciák és a románok, de az utánpótlásban a törökök és a vietnámiak is nagyon erősek.

 

A világbajnokság programja.

Kedd, szerda, csütörtök: edzésnapok.

Péntek: aerodance csoport és női egyéni selejtező (Mazács Fanni mindkettőben érdekelt).

Szombat: férfi egyéni és páros selejtező (Bali Dániel mindkettőben érdekelt), sportaerobik csoport selejtező (Bali, Mazács), aerodance csoport és női egyéni döntő.

Vasárnap: férfi egyéni, páros, valamint sportaerobik csoport döntő.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések