Hírek

A szezon utolsó edzésén a játéké volt a főszerep

Kézilabda

2016. június 15.

Játékos edzéssel búcsúztak a bajnoki idénytől a PSN Zrt. Sportiskola leány kézilabdázói.

A szezon utolsó edzésén a játéké volt a főszerep

A PSN Zrt. Sportiskola leány kézilabda szakágvezetője évértékelőjében úgy fogalmazott, hogy pécsi női kézilabda volt, van és lesz is.

Kovács Tamás kérésünkre néhány mondatban értékelte, összefoglalta a szezont:

Hosszú évtizedeken át városunk meghatározó sportja volt a női kézilabda. Elődjeink kiváló munkájának köszönhetően rendszeresen járhattunk NB I-es mérkőzésekre, a pécsi sportiskola edzőinek keze alól sorra jöttek ki a korosztályos válogatottak és a tehetséges fiatalok.

Aztán egyszer valami megtört, és Magyarország legnépszerűbb és legeredményesebb labdajátéka kegyvesztett lett városunkban. A legjobb szó talán az, hogy nem volt gazdája. Ekkor is voltak kiváló szakemberek és ekkor is voltak tehetségek, csak valahogy nem volt, aki összefogja a feladatokat.

Súlyos árat fizetett ezért a sportág. 2015 nyarára lényegében teljesen leépült. A PEAC felnőttcsapata éppen kiesett az NB I/B-ből, míg a PSN Zrt.-nél minimálisra csökkent a sportolók száma.

Szerencsére az akkori (egyben jelenlegi) PSN Zrt. vezetősége nem akarta veszni hagyni ezt a gyönyörű sportágat városunkban, és egy új szemléletű stábnak szavazott bizalmat a 2015/2016-os idényben.

Ez az év az újraélesztésről szólt. Arról, hogy megmutassa magát a sportág a városnak, a megyénk és a régiónak. Megmutassa, hogy igen is van pécsi leány kézilabda.

Szorgalmas, fiatal, ambiciózus edzői kar kezdett el dolgozni és a kezdeti nehézségek után megindult a létszámnövekedés. A tagság növekedésének köszönhetően a csapatok száma is emelkedett. Míg 2014/2015-ben mindössze OSB és U11-es korosztálya volt egyesületünknek (51 mérkőzés), addig az idei évben már az OSB, U13, U11, U10, U9, U8, U7-es korosztályokban is pályára léptek csapataink játékosai (összesen 121 mérkőzés).

Az MKSZ-es versenyrendszer mellett részt vettünk a Baranya Megyei Kézilabda Szövetség által rendezett versenyeken U10, U9, U8, U7-es korosztályokban (újabb 24 mérkőzés), valamint a Győri AUDI ETO KC által szervezett ETO bajnokságban U14, U12, U11-ben (összesen 39 mérkőzés).

A bajnokságokat megelőzve edzőtábort és napközis tábort szerveztünk a felkészülés támogatásaként, emellett pedig utánpótlás tornákra utaztunk (Nagyatád, Szombathely, Szentes).

Rengeteg utazás, mérkőzés volt ebben az évben. Óriási élményekkel gazdagodtunk. A lányok új barátságokat kötöttek egymással. A híres AUDI arénában való pályára lépés, a sztárokkal való találkozás pedig biztos, hogy maradandó élményt nyújtott gyerekeinknek.

Siker.

Ennek a szónak a hallatán leginkább az első hely, a győzelem jut eszünkbe. Egy újjáéledő egyesületnél azonban még mások a szempontok. Mi, akik tenni szeretnénk a pécsi leány kézilabdáért, sikerként értékeljük ezt az évet!

Gratulálok a lányoknak, hogy egész évben szorgalmasan látogatták az edzéseket! Köszönjük a szülőknek, hogy támogatják gyermekeiket a sportolásban! Köszönet a PSN Zrt. vezetőségének, hogy az egyesület lehetőségeihez képest maximális támogatást ad a szakágnak, és végül köszönöm kollégáimnak a kiváló munkáját: Darabos Daniella Anna, Balog-Székely Katalin, Pálmai Viktória, Horváth Virginia, Petiné Szűcs Yvette.

Ez az év is bebizonyította, hogy Pécs városában szeretik a kézilabdát, és ahogy bevezetőmben is kezdtem: Pécsen volt, van és lesz leány kézilabda!

Kovács Tamás

PSN Zrt.

Leány szakágvezető       

Kapcsolódó galéria
2016. június 15. Játékos edzéssel búcsúztak a szezontól a lány kézisek
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán