Hírek

A sporttal is kibővül Olmütz és Pécs kapcsolata

Atlétika

2016. június 17.

A június 25-ei rangos nemzetközi olmützi félmaratonon induló Halász Ádám és Kiss Dávid, a PSN Zrt. Sportiskola két kiváló középtávfutója jóvoltából immár a sporttal is kibővül a cseh és magyar város kapcsolata.

A sporttal is kibővül Olmütz és Pécs kapcsolata

A közelmúltban egy sportos meghívó színesítette Olmütz (cseh nevén Olomouc) és Pécs hagyományos nemzetközi együttműködését: a morva város nívós félmaratoni futóversenyére (amelyről bővebb információ a http://www.runczech.com honlapon olvasható) invitáltak két pécsi futót is.

A PSN Zrt. Sportiskola Halász Ádámot és Kiss Dávidot delegálta; mindketten huszonéves, feltörekvő, de már számos jó eredménnyel büszkélkedő középtávfutók, akik számára kihívást jelent az olmützi viadal bő harminc nemzetének ötezernél több sportolója (soraikban számos nemzetközileg is magasan jegyzett profi atlétával) között megméretni saját felkészültségüket.

Mivel az invitálás Antonin Stanek polgármestertől érkezett, aki személyesen is fogadja majd a meghívott küldöttségeket.

Ma délelőtt a pécsi Városházán dr. Őri László alpolgármester is vendégül látta a két sportolót, illetve edzőjüket, Fogarasi Sándort. Útravalóul szánt személyes jókívánságai és apró ajándéka mellett természetesen az önkormányzat köszönetét és üzenetét is tolmácsolva a cseheknek, amelyben örömét fejezi ki, hogy e futóversennyel új lendületet vehet, illetve a sporttal is kibővül Olmütz és Pécs eddig is barátságos partneri viszonya. 

A futókra a verseny másnapján egyébként több színes külön program és városlátogatás is vár – utóbbiak sorából nekünk érdekes történelmi kaland lehet a Szent Vencel dóm meglátogatása, ahol 1649-ben a cseh-morva nemesek Mátyást cseh királlyá koronázták.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán