Hírek

HaBaWaBa - Lignanoban játszanak a pólósok

Vízilabda

2016. június 23.

Június 19-26. között Lignanoban rendezték a "HaBaWaBa" elnevezésű utánpótlás vízilabdatornát, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola U11-es csapata is megmutatta tudását.

HaBaWaBa - Lignanoban játszanak a pólósok

Az Adriai-tenger egyik legkedveltebb üdülőhelyén, az olaszországi Lignanoban vettek részt a PSN Zrt. Sportiskola U11-es vízilabdázói egy nemzetközi tornán, amelyről rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértek haza a fiatalok.  

Június 19-26. között a „HaBaWaBa” elnevezésű utánpótlás vízilabdatornán mutatták meg tudásukat a pécsi pólósok. A „Happy Baby Water Ball” kifejezésből alkotott mozaikszó a vízben örömmel labdázó gyermekekre utal, amely nagyon jól leírja az esemény hangulatát és célját, hiszen fantasztikus hetet töltöttek a pécsi gyerekek Olaszországban. Az eseményre a világ minden pontjáról érkeztek 6-11 éves pólósok, a HaBaWaBa nemzetközi fesztivált sokan a kis vízilabdázók nagy olimpiájának tartják. 

- Összességében elmondhatom, hogy hihetetlen héten vagyunk túl. A PSN Zrt. Sportiskola pólósai tíz mérkőzést játszottak, ebből hatszor győztek, háromszor szenvedtek vereséget és egy összecsapás döntetlennel ért véget, amivel hivatalosan Pécs a kilencvennyolc csapatos tornán a tizenkilencedik helyen végzett. Szembetűnő volt a fejlődés az első napok meccsei és az utolsó találkozó között, de a legfontosabb számomra a 10-11 éves játékosok arcán látott mosoly és öröm volt. Sokan életükben először voltak külföldön egy egész hetet a csapattal és a szüleik nélkül, ráadásul igazi vízilabdás élményt kaptak a gyerekek, amelyben rengeteg öröm és néha bánat is volt a tengerparti programok mellett. Nagyon szépen köszönjük a fogadtatást a szervezőknek, bízunk benne, hogy jövőre is lehetőségünk lesz részt venni ezen a nagyszerű tornán – fogalmazott a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályának vezetőedzője, Lukács Gergely. 

A csoportmeccseket nagyobb akadály nélkül vették a pécsi vízilabdázók, majd a második körben már nagy csatában vívták ki a jogot, hogy a tizenhatba kerülésért szállhassanak vízbe az egyik legjobb olasz csapattal szemben. Ugyan a korábbi eredmények azt mutatták, hogy a Salernói Piranják jobb játékerőt képviselnek a Pécsnél, a PSN Zrt. Sportiskola pólósai nagyon készültek az ellenfélből, mindent megtettek a győzelemért. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a mérkőzés első félidejében talán életük legjobb játékával rukkoltak elő a gyerekek. 

- Sokáig hiba nélkül védekeztünk és vezetést is megszereztük, ellenfelünkön látszott, hogy nem erre számított. A félidő vége előtt fél perccel egy számunkra balszerencsés góllal egyenlítettek az olaszok, így 1-1-es állással vonulhattunk szünetre. A második félidő elején kicsit szétszakadt a pálya és az adok-kapokból a piranják jöttek ki jobban, 3-1-re elhúztak és a végén 5-1-re nyertek – foglalta össze a pécsiek utolsó játéknapjának eseményeit a vezetőedző. KORÁBBAN ÍRTUK:


Véget értek a második csoportkör küzdelmei is, ahol a legjobb 64 csapat 8 csoportra osztva versenyzett a harminckettő közé jutásért.

Örömmel jelenthetjük, hogy a PSN Zrt. Sportiskola csapat sikeresen vette az akadályt, nagy csatában kivívta a jogot, hogy a 16ba kerülésért is vízbe szállhasson.

A négyes csoportban az első ellenfelünk a Szeged gárdája volt, az egyik legjobb csapat révén akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek. Az elején nagyon álmosan kezdtünk, a szegediek átrohantak rajtunk, mi nem tudtuk felvenni a ritmust és nagyarányú vereséget szenvedtünk. De kellenek az ilyen vereségek is, mert a gyerekek testközelből látják, hogy hova kell eljutni, miben kell fejlődni, ha a legjobbak közé szeretnének tartozni. A délutáni, Genovesi elleni mérkőzés úgy indult, ahogy a szegedi befejeződött, pontatlanság, fegyelmezettség jellemezte pólósainkat, és már vezetett is ellenfelünk 3-0-ra. A szünetben kicsit rendet tettünk a fejekben és a fiúk valami olyasmivel rukkoltak ki, ami ebben a korosztályban nagyon ritka. Egy 4-0-ás rohammal megfordítottuk és megnyertük a meccset. A többi magyar csapat is szurkolt nekünk, zengett az uszoda, fantasztikus sportélmény volt ez mindenki számára! Pénteken reggel jöhetett az egyiptomi Gezira elleni csoportrangadó, ahol nagyon jól kezdtünk és 2-0-ra vezettünk magabiztos játékkal. De aztán elkényelmesedtünk, nem fejeztük be pontosan a helyzeteinket és már vezetett is a Gezira 3-2-re. De a gyerekek itt sem adták fel, és 20 másodperccel a vége előtt Raffai Barna találatával egyenlítettünk, a 3-3-as végeredmény pedig azt jelentette, hogy a csoport másodikjaként továbbléptünk. Ez a második kör már nagyon kemény és izgalmas volt, sok nagy csatával és párharccal és nagyon megérdemelték a srácok, hogy továbbjussanak. Remek eredmény ez a gárdától különösen úgy, hogy nekik ez az első ilyen komoly nemzetközi megmérettetésük. A legjobb tizenhatba kerülésért az olaszok egyik legerősebb együttesével, a Salernoval játszunk, és bár az eredményeik alapján ellenfelünk tűnik erősebbnek, mi nem fogunk a papírformával törődni, mindent megteszünk, hogy továbbmeneteljünk.

EREDMÉNYEK:

Szeged – PSN 13:0

PSN – Genovesi 4:3

Gezira – PSN 3:3

CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:

  1. Szeged  9 pont
  2. PSN 4 pont
  3. Gezira 3 pont
  4. Genovesi 1 pontKORÁBBAN ÍRTUK:


HaBaWaBa – a „Happy Baby Water Ball” kifejezésből alkotott mozaikszó a labdával vízben örömmel játszó gyerekekre utal. Az eseményre a világ minden pontjáról érkeztek 6-11 éves pólósok, akiket az edzők, menedzserek mellett sok szurkoló és szülő is elkísért. A HaBaWaBa nemzetközi fesztivált sokan a kis vízilabdások nagy olimpiájának tartják.

A csoportmérkőzések eredményei:

PSN – Red Frog Como 18-0

PSN – Arenzano Big Team 1-7

Laval – PSN 2-9

Sardoni Trieste – PSN 0-11

Aigles Nice – PSN 0-10

Latina Torpedo – PSN 0-12

Ezzel a 7 csapatos csoportban a pécsi csapat a második helyen végzett!

Arató Zoltán edző: - Jó egyéni teljesítmények mellett jó játékkal, magabiztosan jutottunk tovább a csoportból. Sajnos az Arenzano elleni „csoportdöntőn” álmosan kezdtük, hamar ellépett az erős olasz riválisunk, utána próbáltunk kicsit kockáztatni, de ilyen fiatal korosztályban ez ritkán jön be. A gyerekek nagyon jól érzik magukat, jó látni a sok mosolyt az arcokon. Fantasztikus dolog, hogy eljuthattunk egy ilyen eseményre!

Surányi László edző: - Miután az első napon feltérképeztük ellenfeleinket, láttuk, hogy az első-második hely valamelyikére oda fogunk tudni érni a csoportküzdelmek után. Azért ne felejtsük el, hogy kisgyerekekről van szó, hullámzó a teljesítményük és ez teljesen normális. A szerdai nap különösen jól sikerül, ahol úgy nyertük meg mindhárom meccsünket, hogy gólt sem kaptunk. Az eddig lejátszott mérkőzések alapján kiemelkedő teljesítményt nyújt Raffai Barna és a kapusunk, Bali Bálint. A középszakasz meccsei élesebbek lesznek, egyre több hozzánk hasonló csapattal fogunk megmérkőzni.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán

Labdarúgás 2020. szeptember 17.

Óvintézkedések a kispályás fociban is