Hírek

HaBaWaBa - Lignanoban játszanak a pólósok

Vízilabda

2016. június 23.

Június 19-26. között Lignanoban rendezték a "HaBaWaBa" elnevezésű utánpótlás vízilabdatornát, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola U11-es csapata is megmutatta tudását.

HaBaWaBa - Lignanoban játszanak a pólósok

Az Adriai-tenger egyik legkedveltebb üdülőhelyén, az olaszországi Lignanoban vettek részt a PSN Zrt. Sportiskola U11-es vízilabdázói egy nemzetközi tornán, amelyről rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértek haza a fiatalok.  

Június 19-26. között a „HaBaWaBa” elnevezésű utánpótlás vízilabdatornán mutatták meg tudásukat a pécsi pólósok. A „Happy Baby Water Ball” kifejezésből alkotott mozaikszó a vízben örömmel labdázó gyermekekre utal, amely nagyon jól leírja az esemény hangulatát és célját, hiszen fantasztikus hetet töltöttek a pécsi gyerekek Olaszországban. Az eseményre a világ minden pontjáról érkeztek 6-11 éves pólósok, a HaBaWaBa nemzetközi fesztivált sokan a kis vízilabdázók nagy olimpiájának tartják. 

- Összességében elmondhatom, hogy hihetetlen héten vagyunk túl. A PSN Zrt. Sportiskola pólósai tíz mérkőzést játszottak, ebből hatszor győztek, háromszor szenvedtek vereséget és egy összecsapás döntetlennel ért véget, amivel hivatalosan Pécs a kilencvennyolc csapatos tornán a tizenkilencedik helyen végzett. Szembetűnő volt a fejlődés az első napok meccsei és az utolsó találkozó között, de a legfontosabb számomra a 10-11 éves játékosok arcán látott mosoly és öröm volt. Sokan életükben először voltak külföldön egy egész hetet a csapattal és a szüleik nélkül, ráadásul igazi vízilabdás élményt kaptak a gyerekek, amelyben rengeteg öröm és néha bánat is volt a tengerparti programok mellett. Nagyon szépen köszönjük a fogadtatást a szervezőknek, bízunk benne, hogy jövőre is lehetőségünk lesz részt venni ezen a nagyszerű tornán – fogalmazott a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályának vezetőedzője, Lukács Gergely. 

A csoportmeccseket nagyobb akadály nélkül vették a pécsi vízilabdázók, majd a második körben már nagy csatában vívták ki a jogot, hogy a tizenhatba kerülésért szállhassanak vízbe az egyik legjobb olasz csapattal szemben. Ugyan a korábbi eredmények azt mutatták, hogy a Salernói Piranják jobb játékerőt képviselnek a Pécsnél, a PSN Zrt. Sportiskola pólósai nagyon készültek az ellenfélből, mindent megtettek a győzelemért. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a mérkőzés első félidejében talán életük legjobb játékával rukkoltak elő a gyerekek. 

- Sokáig hiba nélkül védekeztünk és vezetést is megszereztük, ellenfelünkön látszott, hogy nem erre számított. A félidő vége előtt fél perccel egy számunkra balszerencsés góllal egyenlítettek az olaszok, így 1-1-es állással vonulhattunk szünetre. A második félidő elején kicsit szétszakadt a pálya és az adok-kapokból a piranják jöttek ki jobban, 3-1-re elhúztak és a végén 5-1-re nyertek – foglalta össze a pécsiek utolsó játéknapjának eseményeit a vezetőedző. KORÁBBAN ÍRTUK:


Véget értek a második csoportkör küzdelmei is, ahol a legjobb 64 csapat 8 csoportra osztva versenyzett a harminckettő közé jutásért.

Örömmel jelenthetjük, hogy a PSN Zrt. Sportiskola csapat sikeresen vette az akadályt, nagy csatában kivívta a jogot, hogy a 16ba kerülésért is vízbe szállhasson.

A négyes csoportban az első ellenfelünk a Szeged gárdája volt, az egyik legjobb csapat révén akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek. Az elején nagyon álmosan kezdtünk, a szegediek átrohantak rajtunk, mi nem tudtuk felvenni a ritmust és nagyarányú vereséget szenvedtünk. De kellenek az ilyen vereségek is, mert a gyerekek testközelből látják, hogy hova kell eljutni, miben kell fejlődni, ha a legjobbak közé szeretnének tartozni. A délutáni, Genovesi elleni mérkőzés úgy indult, ahogy a szegedi befejeződött, pontatlanság, fegyelmezettség jellemezte pólósainkat, és már vezetett is ellenfelünk 3-0-ra. A szünetben kicsit rendet tettünk a fejekben és a fiúk valami olyasmivel rukkoltak ki, ami ebben a korosztályban nagyon ritka. Egy 4-0-ás rohammal megfordítottuk és megnyertük a meccset. A többi magyar csapat is szurkolt nekünk, zengett az uszoda, fantasztikus sportélmény volt ez mindenki számára! Pénteken reggel jöhetett az egyiptomi Gezira elleni csoportrangadó, ahol nagyon jól kezdtünk és 2-0-ra vezettünk magabiztos játékkal. De aztán elkényelmesedtünk, nem fejeztük be pontosan a helyzeteinket és már vezetett is a Gezira 3-2-re. De a gyerekek itt sem adták fel, és 20 másodperccel a vége előtt Raffai Barna találatával egyenlítettünk, a 3-3-as végeredmény pedig azt jelentette, hogy a csoport másodikjaként továbbléptünk. Ez a második kör már nagyon kemény és izgalmas volt, sok nagy csatával és párharccal és nagyon megérdemelték a srácok, hogy továbbjussanak. Remek eredmény ez a gárdától különösen úgy, hogy nekik ez az első ilyen komoly nemzetközi megmérettetésük. A legjobb tizenhatba kerülésért az olaszok egyik legerősebb együttesével, a Salernoval játszunk, és bár az eredményeik alapján ellenfelünk tűnik erősebbnek, mi nem fogunk a papírformával törődni, mindent megteszünk, hogy továbbmeneteljünk.

EREDMÉNYEK:

Szeged – PSN 13:0

PSN – Genovesi 4:3

Gezira – PSN 3:3

CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:

  1. Szeged  9 pont
  2. PSN 4 pont
  3. Gezira 3 pont
  4. Genovesi 1 pontKORÁBBAN ÍRTUK:


HaBaWaBa – a „Happy Baby Water Ball” kifejezésből alkotott mozaikszó a labdával vízben örömmel játszó gyerekekre utal. Az eseményre a világ minden pontjáról érkeztek 6-11 éves pólósok, akiket az edzők, menedzserek mellett sok szurkoló és szülő is elkísért. A HaBaWaBa nemzetközi fesztivált sokan a kis vízilabdások nagy olimpiájának tartják.

A csoportmérkőzések eredményei:

PSN – Red Frog Como 18-0

PSN – Arenzano Big Team 1-7

Laval – PSN 2-9

Sardoni Trieste – PSN 0-11

Aigles Nice – PSN 0-10

Latina Torpedo – PSN 0-12

Ezzel a 7 csapatos csoportban a pécsi csapat a második helyen végzett!

Arató Zoltán edző: - Jó egyéni teljesítmények mellett jó játékkal, magabiztosan jutottunk tovább a csoportból. Sajnos az Arenzano elleni „csoportdöntőn” álmosan kezdtük, hamar ellépett az erős olasz riválisunk, utána próbáltunk kicsit kockáztatni, de ilyen fiatal korosztályban ez ritkán jön be. A gyerekek nagyon jól érzik magukat, jó látni a sok mosolyt az arcokon. Fantasztikus dolog, hogy eljuthattunk egy ilyen eseményre!

Surányi László edző: - Miután az első napon feltérképeztük ellenfeleinket, láttuk, hogy az első-második hely valamelyikére oda fogunk tudni érni a csoportküzdelmek után. Azért ne felejtsük el, hogy kisgyerekekről van szó, hullámzó a teljesítményük és ez teljesen normális. A szerdai nap különösen jól sikerül, ahol úgy nyertük meg mindhárom meccsünket, hogy gólt sem kaptunk. Az eddig lejátszott mérkőzések alapján kiemelkedő teljesítményt nyújt Raffai Barna és a kapusunk, Bali Bálint. A középszakasz meccsei élesebbek lesznek, egyre több hozzánk hasonló csapattal fogunk megmérkőzni.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek