Hírek

Kenderesi lesz ott Cseh mellett Rióban

Úszás

2016. július 3.

Kenderesi Tamás 200 méter pillangón legyőzte Biczó Bencét az úszó Budapest Open pénteki versenynapján, a Tüske uszodában, így biztosan ő szerepelhet majd ebben a számban a világbajnok Cseh László mellett a riói olimpián.

Kenderesi lesz ott Cseh mellett Rióban

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idei Európa-bajnoki bronzérmes Kenderesit Biczó Bence próbálta meg kiszorítani ebben a számban az ötkarikás csapatból, ám a pécsiek versenyzője ismét legyőzte a debreceni úszót.


KORÁBBAN ÍRTUK:

Izgalmas hétvége elé néz a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tehetsége, Kenderesi Tamás. Most rendezik meg ugyanis az úszók Budapest Openjét, amely azért nagyon fontos a résztvevők számára, mert ez a viadal biztosít utoljára lehetőséget arra, hogy aki még nem biztos olimpiai induló, az kvalifikálja magát a riói játékokra.
Amint azt korábban már megírtuk, Kenderesi nagyon jól áll az olimpiai indulást illetően: 200 pillangón hazai viszonylatban csak a világranglista élén álló Cseh László előzi meg (1:52.91-es idővel), a pécsi fiatalember a maga 1:54.79-es idejével az ötödik legjobb a világon. Ennek alapján gyakorlatilag készpénznek vehető, hogy ott lesz majd Rióban, nem valószínű ugyanis, hogy az utolsó pillanatban valaki (például a korábbi pécsi, Biczó Bence) berobbanna valami fenomenális eredménnyel.
– Természetesen én is indulok a Budapest Openen, fogalmazzunk úgy, hogy odamegyek és felmérem a terepet – mondta Kenderesi Tamás. – Veszítenivalóm nincs, tulajdonképpen annyit szeretnénk tenni, hogy megpróbálok úgy úszni, ahogy majd az olimpián, vagyis reggel és délután is erősen. Az időt majd meglátjuk.
Kenderesi legutóbb a monacói világkupán versenyzett, azt követően két hétig Pécsett edzett. Múlt hétfő óta viszont már Balatonfűzfőn edzőtáborozik a válogatottal, onnan megy majd péntek reggel a Budapest Openre.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek