Hírek

A pólósok nem bánják, hogy nem vakációznak

Vízilabda

2016. július 7.

A PSN Zrt. Sportiskola két tehetséges fiatalja, Lajkó Márton és Csacsovszky Erik is részt vett azon a belgrádi tornán, amellyel a magyar junior pólóválogatott a szeptemberi Európa-bajnokságra készül.

A pólósok nem bánják, hogy nem vakációznak

A szintén pécsi kapus, Sólyomvári Márton pedig a következő, montenegrói megmérettetésre utazik a gárdával. 

Nemcsak a medencében, de az iskolapadban is remekelnek a pécsi vízilabdázók, a három fiú mellett Csaba Márton is tagja a válogatottnak, de a PTE Általános Orvostudományi Karának hallgatójaként annyira lekötik az iskolai teendők, hogy választania kellett, jelenleg szinte minden erejével a tanulmányaira koncentrál.

- Nagy öröm számunkra, hogy ilyen tehetséges és okos játékosokkal dolgozhatunk együtt a PSN Zrt. Sportiskolájában. Komoly kihívás vár a fiúkra, jelenleg azért küzdenek, hogy a szeptemberi Európa-bajnokságon is számítson rájuk a kapitány, emellett a következő szezontól a PVSK-Füszért felnőttcsapatánál is bízom benne, hogy jó formában fognak pólózni, így nem sok idejük marad a pihenésre a nyáron – árulta el lapunknak az utánpótlás vezetőedzője, Lukács Gergely.

Utóbbi gondolatot a juniorválogatott egyik pécsi tagja, Lajkó Márton is megerősítette:

- Folyamatosan játsszuk a meccseket és rendszeresen részt veszünk a felkészülési tornákon, nagyon fontos, hogy jó formában legyen a válogatott az Európa-bajnokságra. Így ugyan nem marad sok időnk a pihenésre, de mindenkinek az a célja, hogy bekerüljön az utazó keretbe, ezért pedig mindent megteszünk. Július első hétvégéjén Csacsovszky Erik klubtársammal részt vettünk a belgrádi tornán, ahol végül a negyedik helyen végeztünk, a házigazda szerbektől kaptunk ki a bronzéremért vívott meccsen. Nagyon jó erőfelmérő volt, azt gondolom, jól is szerepeltünk. Mi csak most kezdtük meg a felkészülést, ez látszott is a játékunkon, de így is álltuk a sarat. Az tisztán látszik, hogy nagyon erős ez a korosztály minden országban, elég kemény lesz az Eb is, de addig még nagyon sok edzés és munka vár ránk, addigra jobban összeszokik a csapat és az iramot is jobban bírjuk majd. Ha minden a terveink szerint alakul, akár a döntőig is menetelhetünk. Saját játékommal elégedett vagyok a belgrádi megmérettetés után, sok játéklehetőséget kaptam és egy-két hullámvölgyet leszámítva viszonylag jól teljesítettem. Remélem, hogy elindultam abba az irányba, hogy bekerüljek az Európa-bajnokságra utazó keretbe, mindenképpen ez a célom – árulta el lapunknak a PSN Zrt. Sportiskola tehetséges pólósa, Lajkó Márton.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek