Hírek

Konkoly Zsófi megúszta

Úszás

2016. július 12.

Szinte hihetetlen számú résztvevő, 8223 fő állt rajthoz idén az immár hagyományos Balaton-átúszáson.

Konkoly Zsófi megúszta

A férfi mezőny legjobbja Papp Márk lett, aki 58:33 perc alatt teljesítette a távot, a hölgyek között Risztov Éva ért partot először, 1:00:50 lett az ideje. Pécsiek is szép számmal képviselték városunkat Révfülöpön, köztük volt a PSN Zrt. Sportiskola riói paralimpiára készülő 14 éves úszója, Konkoly Zsófia is.

Azt gondolnánk, hogy akinek tizenegy úszóedzése és négy konditermi tréningje van egy héten, az szabadidejében nem vágyik víz közelébe sem, nem ám úszásra. Konkoly Zsófia ezt máshogy gondolja.

- Második alkalommal vágtam neki a Balaton átúszásának, idén az egyik pécsi szinkronúszóval, Grassy Dórával úsztam együtt. Nagyon meleg volt a levegő, de a vizet sem mondanám hidegnek. Nagyon jól éreztük magunkat, végre nem kellett az idővel és az edző intelmeivel foglalkoznom, pusztán kikapcsolódásként és a kihívás miatt teljesítettem a távot. Más a légköre egy ilyen tömegsport rendezvénynek, mint egy versenynek, nagyon jó volt látni, hogy ilyen sok ember választotta július első hétvégéjén a sportolást és a kedvenc sportágamat, az úszást és tettek a saját egészségükért – mondta a mindössze 14 éves paraúszó.

Konkoly Zsófia Rióban négy számban, 100 pillangón, 400 gyorson, 200 vegyesen és 100 háton áll majd rajtkőre a szeptember 7. és 18. között megrendezendő Paralimpiai Játékokon. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek