Hírek

Kenderesi Tamás kipróbálta a riói medencét

Úszás

2016. augusztus 1.

Rendben megérkezett már Rio de Janeiróba a magyar olimpiai csapat legnagyobb létszámú küldöttsége – több mint tizenkét órás utazás után, kis késéssel.

Kenderesi Tamás kipróbálta a riói medencét

Összesen nyolcvanhárom olimpikon landolt a budapesti charterjárattal edzőik társaságában a Galeao repülőtéren, majd ment tovább szálláshelyére.

Szombaton indult útnak Brazíliába két-két ökölvívó, szörföző és vívó, három-három asztaliteniszező, evezős és vitorlázó, nyolc sportlövő, továbbá a két 13 fős vízilabdacsapat és az úszók, utóbbiak 33-an, köztük a címvédésre készülő Gyurta Dániel, valamint Cseh László – és persze nem mellékesen a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tehetsége, Kenderesi Tamás. A teniszező Babos Tímea a ferihegyi repülőtéren csatlakozott. Az olimpiai faluba már korábban megérkezett Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid úszó, valamint Kovács Zsófia és Hidvégi Vid tornász is.

A vízilabdacsapatok játékosai nem sokáig élvezhették a város vendégszeretetét, hiszen a reptérről az olimpiai faluba indultak, ott lepakoltak, majd voltaképpen szinte postafordultával indultak vissza a reptérre, ahonnan Sao Paulo felé vették az irányt. Innen a két csapat egy autóbusszal indult Baurura, ahol a finomhangolást végzik. Rióba röviddel első találkozójuk előtt térnek vissza.

– Nagyon jól érzem magam, minden rendben van. Az időeltolódás miatt azért még át kell állnom, de remélem, nemsokára ezen is túlleszek – adott gyors helyzetjelentést Kenderesi Tamás.

A következő magyar delegációk augusztus 3-án, 4-én és 10-én indulnak Budapestről.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek