Hírek

Fontos a család az olimpiai bronzérmesnek

Úszás

2016. augusztus 10.

Kenderesi Loránd: Mondtam neki, hogy ha nem jut be a döntőbe, nagyon kiröhögöm.

Fontos a család az olimpiai bronzérmesnek

- Még nem sikerült teljesen felfogni, hogy mit is ért el Tamás hajnalban. Biztos vagyok benne, hogy a sajtburesz nem csak ígéret volt, az olimpiai faluban majd sort fog keríteni arra, hogy egyen párat, most már szabad. A telefonban az volt az első mondata, hogy „Azt vágod, hogy csak pár másodperccel maradtam le az aranyról?”. Mondtam neki, hogy ez egyáltalán nem baj, így legalább maradt motiváció későbbre is. 12-13 éves kora óta Phelps a példaképe, biztos nagy élmény volt számára, hogy mellette úszhatott. Az összes videóját megnézte, elemezte korábban, az angol nyelvű alámondásokat kívülről tudja – mondta Kenderesi Tamás édesanyja az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában, ahova az immár olimpiai bronzérmes úszó két testvére is elkísérte.

- Annyit mondtam neki, hogy mindenképpen hozzon haza érmet. És persze megjegyeztem, hogy ha nem jut döntőbe, akkor nagyon kiröhögöm – vázolta mosolyogva a szintén úszó Kenderesi Loránd, aki kevesebb mint egy hónapja egyéni csúccsal lett második az Egerben megrendezett serdülő országos bajnokságon 200 méter pillangón.

- Még nem voltam olimpián, így csak elképzelésem van arról, hogy döntőbe kerülni jó dolog lehet, ezért azt mondtam Tamásnak, hogy az már elég, ha bejut a fináléba – jegyezte meg a legkisebb testvér, Kenderesi Péter, aki két bátyjával ellentétben nem a medencében, hanem a tatamin találta meg a helyét, dzsúdósként versenyez hétről hétre.

- Nehéz, hogy Lóri is úszik, emellett pedig neki is a 200 méter pillangó a legerősebb száma. Így folyamatosan küzd, hogy Tamás nyomdokaiba léphessen. Rendszeresen figyeli, hogy a bátyja ennyi idősen milyen időket úszott – vette vissza a szót Kenderesiné Szűcs Ibolya.

- 10 éves korában a hobbi úszók csoportjába került a Tamás, nagyon el volt keseredve, amikor a gyengébbnek számító úszók közé rakták. Egyik nap úgy jött haza, hogy Imre bácsitól (Tari Imre – Kenderesi edzője) kapott egy új esélyt, amivel élt is, ahogy az eredményei is mutatják. Mindig azt mondta, hogy az olimpián szeretne bizonyítani, mert addig senki nem ismeri a nevét, azt hiszem, hogy most megtanulták, ki az a Kenderesi Tamás – árulta ez az édesanya. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek