Hírek

Tari Imre örül, hogy újra itthon van

Úszás

2016. augusztus 12.

Tari Imre, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás edzője csütörtökön érkezett haza Rióból.

Tari Imre örül, hogy újra itthon van

Nagyon sok újságíró, rajongó várta csütörtökön a Rióból hazaérkező első sportolókat, köztük a PSN Zrt. Sportiskola négyszeres olimpiai résztvevőjét, Csonka Zsófiát és Kenderesi Tamás edzőjét, Tari Imrét. Ugyan az időeltolódás miatt mindenki leginkább alvásra és pihenésre vágyott, a sportemberek készséggel válaszoltak az újságírói kérdésekre.

- Azt gondolom, hogy álomszerű ez a bronzérem. A döntőbe kerülés mondhatom, hogy elvárás volt, a cél pedig a legjobb hat közé kerülés lett volna, így a harmadik hely amellett, hogy kisebb meglepetés, hatalmas teljesítmény is Tamástól. Nagyon várta, hogy bárhol, de hadd ússzon együtt Phelpssel, végül pedig kétszer le is győzte, ez komoly eredmény. Úgy látom, hogy nemhogy segítette, hanem hatalmas belső tartalékokat mozgósított benne, hogy ilyen nagy nevekkel egy medencében úszhatott minden alkalommal – kezdte a tréner pénteken az értékelést.

Kenderesi Tamás edzőjét megkérdeztük a nagy sajtburesz témáról és arról, hogy az úszó mit szokott enni versenyidőszakban.

- Természetesen nem sajtburgert eszik a felkészülési- és verseny időszakban, de most nagyon megérdemli, hogy párat elfogyasszon. Nyilván nincs megtiltva neki, de nagyon tudatosan készül Tamás minden versenyre és ebbe keményen beletartozik az étkezése is. Rióban leginkább tésztát, rizst és csirkehúst evett, nagyon komolyan figyelünk erre a szegmensre is. Például a csapat dietetikusa segített az olimpia alatt a táplálék-kiegészítők és az egészséges, energiadús étkezés egyensúlyának kialakításában és megtartásában – foglalta össze Tari Imre.

Kenderesi Tamásra egy hónap pihenő vár, aztán újra kezdődik a felkészülés, immár a 2017-es budapesti világbajnokságra.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek