Hírek

Várják a pécsi paralimpikonok a riói bemutatkozást

Úszás

2016. szeptember 6.

Lassan egy hete indultak Rióba a magyar paralimpiai csapat tagjai, köztük a két pécsi úszó, a rutinos Sors Tamás és a fiatal tehetség, Konkoly Zsófia.

Várják a pécsi paralimpikonok a riói bemutatkozást

Az ANK Úszóklub versenyzőjének, a kétszeres paralimpiai bajnok Sors Tamásnak és a PSN Zrt. Sportiskola fiataljának, Konkoly Zsófiának mások a céljai Rióban, ám eddig mindketten jól érzik magukat az idei paralimpiai játékok helyszínén.

- Ha megúszom a londoni időeredményeket, vagy annál jobbakat, akkor elégedett leszek. Szeretnék egyéni csúcsokat úszni, ha azok jó eredményre elegendők, akkor boldog leszek. Napi két edzéssel és pihenéssel készülök a vasárnapi bemutatkozásomra. Annyiban más a riói olimpiai falu a korábbiakhoz képest, hogy itt nem sok pici épület van, hanem kevés, de nagyon magasak. Így könnyebben bejárható az egész terület. Állandó buszjárattal lehet körbemenni a faluban, de gyalog sem olyan nagyok a távolságok. Londonhoz képest még annyiban különböznek a létesítmények, hogy itt szinte minden pálya mobil, nem letelepített. Az uszoda vize első ránézésre gyorsnak tűnik, de vasárnap minden kiderül – árulta el lapunknak Sors Tamás.

- Nekem ez az első paralimpiám, így eddig mindent csak hallomásból ismertem. Nagyon jól érzem magam, bár a második nap elhagytam az edzésre használt fürdőruhámat, így jelenleg a versenyruhámban tréningezek. Az önkéntesek nagyon aranyosak, lesik minden kívánságunkat, ami nagyon jól esik. Várom már, hogy pénteken élesben is kipróbálhassam a versenymedencét – mondta a mindössze 14 éves Konkoly Zsófia, aki a magyar küldöttség legfiatalabb tagja.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek