Hírek

Három triatlonarany Szlovéniából

Triatlon

2016. szeptember 8.

Ugyan hamarosan véget ér a triatlonosok számára a versenyszezon, a PSN Zrt. Sportiskola két tehetsége, Sárszegi Noémi és Bicsák Bence az idei egyik, ha nem a legnagyobb és legfontosabb megmérettetésére készül, az U23-as világbajnokságra.

Három triatlonarany Szlovéniából

A fiatal sportolók nem bízták a véletlenre a felkészülést, különböző eszközök és edzőtáborok segítségével tréningeztek annak érdekében, hogy a legjobbak legyenek, amit Szlovéniában aranyéremmel bizonyítottak.

 

Szlovéniában nagy hagyományokra tekint vissza a Bledben megrendezett triatlonverseny, a hazai versenyzők mellett rengeteg kimagaslóan jó magyar sportoló is rajthoz szokott állni.

- Így volt ez idén is, nagyon sok magyar utazott oda a hazai élvonalból. A hazai triatlon magas színvonalát mi sem mutatja jobban, mint hogy a férfimezőnyben magyar sportolók végeztek az első három helyen. Nagyon élveztem a távot, az úszástól kicsit tartottam, mert nagyon jó úszókkal kellett összemérnem a tudásomat, de büszkén mondhatom, hogy az edzéseknek köszönhetően sokat fejlődtem. Az úszóknál már bevált gumikötél segítségével a tréningeken növeltük az ellenállást, így erősebb lettem, ezáltal pedig javult az időm is, sikerült az első öt között kijönnöm a vízből. A technikás, hegyi pályán élvezet volt tekerni, végül két perc előnnyel kezdtem meg a futást, ahol tovább tudtam növelni az előnyömet – foglalta össze a szlovén megmérettetés tapasztalatait az aranyérmes Bicsák Bence.

- Jó formában vagyok, a sok edzés meghozta az eredményét, de a futásomon még szeretnék javítani – mondta szerényen a sportoló, aki a triatlonosok között köztudottan már most az egyik legjobb futó. – Lassan vége a szezonnak, de még vár ránk a mexikói U23-as világbajnokság, ahol jobban akarok szenvedni, mint bármelyik idei versenyemen.

A hölgyek között Sárszegi Noémi szintén aranyérmet szerzett Bledben, ráadásul klubtársához hasonlóan ő is részt vesz a világeseményen szeptember közepén.

- Mindhárom szám jól ment Szlovéniában, ennek nagyon örülök, hiszen le szerettem volna tesztelni, hogy állok a vb előtt. Most kicsit megnyugodva mondhatom, hogy pozitív gondolatokkal várom Mexikót. Nagyon erős mezőny lesz, az biztos, ráadásul nekem ez az első világbajnokságom, amin rajthoz állok, még három évem van ebben a korosztályban. Úgy állok hozzá, hogy ha már kijutottam, akkor nem sikerülhet rosszul, hiszen ez is jó eredmény – kezdte Sárszegi Noémi, aki idén az első Európa-bajnoksága előtt szintén nagyon szerényen nyilatkozott, majd bejutott a top 10-be, amin az egész szakág csak ámult. – Volt szerencsém három hetet magaslati edzőtáborban készülni, ami nagyon hasznos volt, úgy érzem, sokat javultam. Hamarosan vége az idénynek, nagyon fárasztó időszakon vagyok túl, de ha önmagamhoz képest jobb időt tudok menni Mexikóban, már elégedett leszek – foglalta össze terveit a pécsi lány.

A két fiatal mellett a PSN Zrt. másik versenyzője, dr. Czigány Róbert sem tétlenkedett az embert próbáló szlovén pályán, a szeniorok között az élen végzett, így a pécsi gárda három arannyal térhetett haza a festői szépségű Bledből. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben