Hírek

Különleges helyszínen bizonyított a pécsi lány

Atlétika

2016. szeptember 19.

Bulgáriában rendezték az idei hegyifutó világbajnokságot, amelyen az országos bajnokságon harmadik helyet elért pécsi sportoló, Kodzsagogov Zsaklin az ötvenhatodik helyen ért célba.

Különleges helyszínen bizonyított a pécsi lány

Hazánkat közel húsz sportoló képviselte a világeseményen, amelyre a PSN Zrt. Sportiskola atlétája két okból is ki szeretett volna jutni.

- Nagyon szerettem volna kijutni a bulgáriai megmérettetésre, mert édesapám bolgár származású és így a sportteljesítmény mellett a családi kötődés miatt is fontos volt számomra ez a verseny. Voltak olyan rajthoz állók, akik leginkább pályán szoktak versenyezni, de a többségünk a hegyifutó szakágat képviselte. Nagyon nagy élmény volt ezen az útvonalon futni, ugyan 7,3 kilométer hosszú volt a táv, de a szintkülönbségek például nem oszlottak el az út során, a legnagyobb különbség a végén volt, ahol a sziklásabb részen már csak szinte mászni lehetett. Nagyon erős volt a mezőny, ráadásul kisebb sérüléssel is bajlódtam korábban, így nem volt zökkenőmentes a felkészülésem. Talán nem azt a helyezést értem el, amit korábban szerettem volna, de nem bánkódom, hiszen nagy élményekkel és sok tapasztalattal gazdagodtam – árulta el a PSN Zrt. Sportiskola futója, Kodzsagogov Zsaklin.

A pécsi lányt arról is kérdeztük, hogy az atlétikának miért ezt a nehezített verzióját választotta.

- Szeretek a természetben sportolni, más a fák között futni, mint egy 400 méteres pályán. Jó kicsit kizökkenni a hétköznapokból, az erdőben csönd és kellemes illat vesz körül. Azért is kedvelem ezeket a terep-, illetve hegyifutó megmérettetéseket, mert mindig más helyszínen, más pályán rendezik őket, így különleges az atmoszférája – foglalta össze kötődését a hegyifutáshoz Kodzsagogov Zsaklin.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán