Hírek

Közel 400 gyermek szivacskézizik a megyében

Kézilabda

2016. október 24.

Október 26-án, szerdán a kozármislenyi sportcsarnokban megkezdik a legfiatalabbak a 2016/2017-es szivacskézilabda megyei bajnokság küzdelmeit.

Közel 400 gyermek szivacskézizik a megyében

A szivacskézilabdázás több mint tizenöt éve jelent meg a sportág megyei versenynaptárában. Kezdetekben csak egy korosztály lépett pályára a bajnokság mérkőzésein, a folyamatos fejlődésnek köszönhetően azonban ma már az U9 mellett U7-es és U8-as gyermekek is megmérkőznek egymással hétről hétre a számukra megfelelő pályaméreten. Nagy öröm a szervezők számára, hogy Pécs városában ma már több óvodában is szerepel a szivacskézilabdázás a gyermekek napi programjában.

A baranyaiak közül az utóbbi években Mohács U8, U9-es leány gárdái több országos bajnoki címmel is büszkélkedhetnek, de a siklósi hölgyek is többször értek már el dobogós helyezéseket a legjobbak között.

A Baranya Megyei Kézilabda Szövetség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kapuk és labdák biztosításával támogatja a legkisebbeket abban, hogy minél több játéklehetőséghez jussanak és elsajátítsák, megszeressék a sportág alapjait. A PSN Zrt. pedig a tornák megszervezésével, a helyszínek térítésmentes biztosításával járul hozzá az utánpótlásneveléshez.

A 2016/2017-es szivacskézilabda megyebajnokságra 15 fiú és 27 leány csapat nevezett a négy korcsoportba (az országos rendszer átszervezése nyomán az U10-es korosztály is a szivacskézilabda szakághoz került). A bajnokság során két-két tavaszi és őszi fordulót rendeznek, a négy-négy fiú és leány csoportban kétszer kilencvenhat mérkőzés után alakul ki a végeredmény. Idén októbertől jövő áprilisig közel 400 gyermek lép pályára a megyei összecsapásokon. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán