Hírek

Loránd riói bronzérmes bátyja nyomdokaiban

Úszás

2016. november 17.

Nem ismeretlen az úszás magyar történetében, hogy testvérek versenyeznek egymással, illetve együtt vesznek részt akár az olimpián is. A Kenderesi testvérek is hasonló babérokra törnek.

Loránd riói bronzérmes bátyja nyomdokaiban

Például a Verrasztó testvérek is egyszerre képviselték Magyarországot a riói olimpián, emellett a Gyurta fiúk is több nemzetközi versenyen bizonyították már, hogy helyük van a sportág nagyjai között. Várhatóan hamarosan felveszi a versenyt a nagy nevekkel két pécsi fiatalember is: a PSN Zrt. Sportiskola úszói, Kenderesi Tamás és öccse, Loránd nem bízzák a véletlenre a dolgot, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nevükre minden ember felemelje a fejét. 

Kenderesi Tamást valószínűleg nem kell már bemutatni az olvasóknak, hiszen a riói olimpia bronzérmese lazaságával és nyilatkozataival is elnyerte a közönség szimpátiáját a sportsikerei mellett. Az úszó szinte minden megszólalásakor kiemeli, mennyire fontos számára a támogató családi háttér és emellett mennyire büszke arra, hogy mindkét testvére sportol. Legutóbb épp a középsővel, Loránddal képviselték Pécset a rövidpályás országos bajnokságon, ahol a kisebbik Kenderesi jó pár egyéni csúcsát is megdöntötte.

– Nagyon boldog vagyok, hiszen minden távon sikerült javítanom az eddigi időeredményeimen, pedig rövid pályán nem vagyok annyira jó. Ráadásul a verseny után tudtam meg, hogy behívtak a korosztályos válogatottba, így amikor Tamás a világbajnokságon úszik Kanadában, én Kassán állok rajtkőre. Szeretném megúszni azt az időt, amit a bátyám teljesített ennyi idősen, 200 pillangón közel négy másodpercet kellene javulnom ehhez, de semmi sem lehetetlen – árulta el lapunknak Kenderesi Loránd, hogy rendszeren összehasonlítja Tamás korábbi eredményeivel a sajátját, így van viszonyítási alapja.

– Jó érzés látni, hogy ennyire szeretik a testvéremet és motivál, hogy mivel mindketten a PSN Zrt. Sportiskola színeiben versenyzünk, gyakran együtt tudok úszni vele. Habár sokszor hasonlítanak hozzá, de ez is jó valahol, mert legalább tudnak valakihez kapcsolni – mondta érdeklődésünkre Kenderesi Loránd, akit arról is kérdeztünk, hogy véletlen volt-e, hogy ő is éppen a pillangót választotta kedvencének.

– Nem volt benne tudatosság, a testi adottságom is hasonlít Tamáséra, így fekszik nekem a pillangó. Sokak szerint a legkeményebb versenyszám a 200 pillangó, de én úgy vagyok vele, hogy minél többet úszom, annál jobban bírom és szeretem. Edzés nélkül nincs eredmény, ez pedig főleg igaz erre a versenyszámra.

Kenderesi Loránd az iskolában is igyekszik megállni a helyét, kicsi kora óta orvos szeretett volna lenni, ezért választotta a biológia-kémia szakot.

– Sajnos nagyon nehéz összeegyeztetni a napi két edzést és a tanulást, így nehéz lesz kiviteleznem ezt a tervemet, de mindent megteszek annak érdekében, hogy felvételt nyerjek az orvosi karra – zárta magabiztosan az úszó. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek