Hírek

Réfi Esztert díjazták az aerobikgálán

Aerobik

2016. december 8.

Immár harmadik alkalommal töltötték meg a PSN Zrt. Sportiskola aerobik szakosztályának növendékei és szüleik, barátaik a Lauber Dezső Sportcsarnokot karácsonyi aerobikgálájukon.

Réfi Esztert díjazták az aerobikgálán

Aki hétköznap délután járt már a sportcsarnok nyugati szárnyánál, minden bizonnyal felfigyelt a nagy sürgés-forgásra, amely az aerobikosoknak köszönhető, hiszen folyamatosan edzenek a kicsik és a nagyobbak, amelynek meg is van az eredménye, szállítják a szebbnél szebb gyakorlatokat és sikereket a pécsi sportolók.

- Boldogan mondhatom, hogy nagyon jó közösségben dolgozunk napról napra, ehhez pedig elengedhetetlen segítséget nyújtanak a sportolók szülei, akiknek sokat köszönhetünk. Szakmailag nagy előrelépést jelentett, hogy átköltöztünk a Lauber Dezső Sportcsarnokba, a PSN Zrt.-nél és a létesítményben minden feltétel adott ahhoz, hogy a feladatainkra koncentrálhassunk. Az elvégzett munka meghozta az eredményét mind létszámban, mind az érmek tekintetében, két év alatt nagyjából hatvan fővel növekedett a nálunk sportolók száma, jelenleg százhatvanan űzik a PSN Zrt. Sportiskola aerobik szakosztályában a sportágat különböző szinteken. Idén először az utánpótlásban versenyzők két korosztályban is szereztek nemzetközi megmérettetésen érmeket, a felnőttek pedig majdnem minden álmunkat túlteljesítették. Bali Dániel a három állomásos Világkupán összetettben, egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett, ami soha nem sikerült még magyar versenyzőnek. Ráadásul a koreai világbajnokságon felállhatott a dobogó második fokára, így igen eredményes szezont zárt. Mazács Fannival kiegészülve pedig összesen három számban kvalifikálták magukat a lengyelországi világjátékokra, ami szintén jó előjelnek számít – beszélt a fejlődés lépcsőfokairól a szakosztályvezető, a korábbi Európa-bajnok Réfi Eszter.

- A legkisebb egy mindössze három és fél éves kislány, aki nagyon lelkes és ügyes, a legidősebb versenyzőnk pedig már kétgyermekes családanya, de az otthoni teendők mellett mindig szorít időt a sportnak is. Mivel német származású, így tervei között szerepel, hogy elindul a német bajnokságban. Minden évben nagy izgalom és várakozás előzi meg a karácsonyi gálánkat, amely az idén sem maradhatott el, az aerobikos nagy családunknak ez az évzáró rendezvénye, ahol mindenki ingyen tekintheti meg a gyermekét, barátait, osztálytársait. A versenygyakorlatok mellett kimondottan erre az eseményre készített produkciókat is láthattak a nézők. Sokat dolgoztak a sportolók és az edzők is ebben az évben, azt gondolom, hogy a gálával feltettük a koronát az idei teljesítményünkre – büszkélkedett a tréner, aki az eseményen az utánpótlás-nevelésben elvégzett munkája elismeréseként dr. Őri László alpolgármestertől átvehette Pécs város Csonka Ferenc-díját. 

 

Csonka Ferenc-díj 

 

Réfi Eszter 1984-ben született Pécsett. Előbb a PTE-n testnevelő tanári, majd a Semmelweis Egyetemen szakedzői diplomát szerzett. Aktív és sikeres aerobikos pályafutása befejezését követően edzőként is sportága mellett maradt. 2012 óta a PSN Zrt. Sportiskola igazgatója. Jelenlegi feladata tizenöt szakosztály szakmai vezetése, így közvetve csaknem ezerötszáz sportolóért felel. Mint aerobik-szakágvezető öt edzőt irányít és több mint 150 fiatal aerobikos versenyzését szervezi. 

Réfi Eszter kiemelkedő munkát végez a Sportiskola megújításában, szakmai újjászervezésében, gazdaságos működtetésében, felhasználva ehhez széles körű versenyzői és szakmai képzettségét, tapasztalatait. 

A PSN Zrt. Sportiskola egyre nívósabb, minőségi munkájával sorra érdemli ki a rangos elismeréseket a sportági szakszövetségektől, és érnek el versenyzői egyre kiemelkedőbb hazai és nemzetközi eredményeket, világsikereket. 

A Sportiskola vezetőjének legfőbb célja egészséges, boldog és sikeres sportolók nevelése, a létszámbővítés, új sportágak bevonása a rendszerbe, rangos hazai versenyek szervezése; emellett saját sportága, az aerobik népszerűsítése, a versenyaerobik utánpótlásának nevelése. 

 

Kapcsolódó galéria
2016. december 8. Karácsonyi aerobik gála 2016
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések